Po završetku Evropskog prvenstva u kom se fudbal još jednom nije „vratio kući“, mnogo se spekulisalo o tome hoće li Garet Sautgejt ostati na čelu fudbalske reprezentacije Engleske. Izgubio je drugo veliko finale, nametnuo kalkulantski i neatraktivni stil igre, i verovatno iskidao živce svih navijača Gordog albiona.

Zato je sada, samo dva dana nakon poraza od Španije, odlučio da je kraj.

„Kao ponosnom Englezu, čast mi je što sam igrao za Englesku i što sam vodio Englesku. To je za mene bilo sve na svetu i u to sam uložio celog sebe. Ali vreme je za promenu, za novo poglavlje. Nedeljno finale protiv Španije bila je moja poslednja utakmic u ulozi selektora Engleske…“, napisao je Sautgejt.

Kao selektor Sautgejt je sa reprezentacijom učestvovao na četiri velika turnira, dva puta je igrao finale Evropskog prvenstva, a na svetskim prvenstvima je stigao do polufinala (2018) i četvrtfinala (2022).

„Ekipa koju smo doveli u Nemačku je puna talenta i mladosti. Imamo najbolje navijače na svetu i njihova podrška mi je mnogo značila. Uvek ću biti tu za Englesku. Hvala za sve“, dodao je Sautgejt.

Post Views: 58

Originalni tekst