Manolis Tzermias, osnivač; Jorgos Subasis, izvršni direktor; Dimitris Lioupis, šef restorana Full to Mezze

Kada je pre nešto više od šest meseci tim eminentnih grčkih ugostitelja ispred proslavljenog lanca autentične grčke kuhinje “To Elliniko” iz Soluna sa svojim partnerima i timom iz Srbije predstavio svoj prvi koncept-restoran u Beogradu i Srbiji “Meze By Elliniko” – i uz najbolje i svime opravdane nade i želje za uspehom nije se moglo pretpostaviti da će na tako srdačan način i uz najviše ocene tradicionalni duh grčke “filoksenije” oličen u vrhunskom gastronomskom iskustvu biti prihvaćen od sve izbirljivije domaće restoranske publike.

Već priznat i širom Srbije kao centar najvišeg nivoa grčke kulinarske kulture i gostoprimstva, uz iskonski čulni užitak koji autentičnim mirisima, ukusima, aromom, bojama i zvukovima osvežava sećanje svih kojima je već postao pojam najprijatnije trpeze u kojoj se veselo uživa sa prijateljima, porodicom i partnerima – “Meze” se ni po čemu ne ponavlja. Svaki put je zadovoljstvo domaćina i gostiju izraženo kroz nove momente u njihovom odnosu – gde inspirativni recepti najfinijih grčkih jela iz svih delova ove nama najbliže mediteranske zemlje izvedeni korišćenjem autentičnih uvezenih proizvoda najvišeg ranga i neprevaziđenim umećem “iz kuhinje” pružaju utisak transcendentnosti – ili neposrednije rečeno “kao da smo u Grčkoj”.

Fotografija: Boško Bunuševac

Istini za volju – kada je doživljaj toliko kompletan – vreme i prostor se brišu i nazdravlja se sreći, dobrom zdravlju i prijateljstvu uz neko od najfinijih grčkih vina iz asortimana čuvenih podruma vinarije “Gerovasiliu” ili mezi uz legendarne cipuro, uzo i mastihu svetski priznate “Distilerije Kacaros”.

“Ponosni smo što smo u našu bratsku Srbiju preneli pravi i potpuni duh i ambijent naših restorana iz Grčke i drugih centara širom sveta, ukuse autentičnih recepata tradicionalnih kuhinja iz svih delova Grčke prezentovane na moderan način – ali i porodični pristup u pripremi za pružanje tople, neposredne i izuzetno efikasne i pedantne usluge – jer se jedino tako pravi prijatelji valjano dočekuju.

Fotografija: Nataša Stanković

Uz divne emocije koje smo razmenili sa našim dragim gostima – ide i poštovanje za njihovo poverenje i izbor koji nas pri svakom susretu drže svesnim pozitivnog izazova da budemo više od jednog od najboljih restorana koje su posetili u životu – već i mesto gde sa njima delimo i našu kulturu, običaje, prisnost, tajne, preporuke, iznenađenja i zadovoljstva. Za nas su Beograd i Srbija – novi dom, i presrećni smo što svakog dana vidimo da je to osećanje – uzajamno!”, napominje i ovom prilikom Jorgos Subasis, izvršni direktor matičnog lanca restorana iz Grčke “To Elliniko”.

Dugo toplo leto u restoranu “Meze” će vam biti još prijatnije u autentičnom opuštenom i spontanom grčkom ambijentu velike letnje bašte – u kojoj vaša omiljena hrana u pravom društvu daje jedinstveni ton užitku boravka na otvorenom.

Nikad bliže Grčkoj – a na samo nekoliko minuta od vas u Beogradu – Meze By Elliniko vas očekuje na adresi Bulevar maršala Tolbuhina 34a (Novi Beograd) – u bašti ili restoranu – od podneva do 23 časa svakog dana osim ponedeljka.

Originalni tekst