Sastanak dela opozicije s čelnicima RTS: Nepostojanje parlamentarne opozicije zahteva drugačiji pristup izveštavanju

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka su se danas na svoju inicijativu sastali s rukovodstvom javnog servisa Srbije RTS, saopštila je Nova stranka.

RTS
RTS

Navedeno je da su se dve strane saglasile da politička situacija u Srbiji, u kojoj niko od opozicije nije deo saziva Skupštine, zahteva drugačiji pristup izveštavanju.

Glavna tema je bila da rukovodstvo RTS-a "mora da bude vođeno profesionalnom etikom, vladavinom prava i poštovanjem zakona", pre svega Zakona o javnim servisima, koji podvlači neophodnost stvaranja uslova za vraćanje političkog pluralizma, zastupljenosti opozicije i kritičkih mišljenja i stavova na javnom servisu.

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan je rekao da je neophodno "osvojiti slobodu u informativnom programu javnog servisa" koji je "dužan da pruža pravovremene i istinite informacije svim gradjanima Srbije, a ne samo onom delu koji podržava aktuelni režim".

U ime RTS na sastanku su bili njen generalni direktor Dragan Bujošević, urednik Informativnog programa Nenad Lj. Stefanović i urednik Internet portala RTS-a Zoran Stanojević, navodi se u saopštenju.

Pored Movsesijana, opoziciju su na sastanku predstavljali lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov.

Predstavnici više stranaka i pokreta predali su prošle nedelje na pisarnicu Radio televizije Srbije zahtev za održavanje sastanka sa rukovodstvima informativnih redakcija javnih servisa.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article