Aleksandar Šapić nosilac je liste Srpske napredne stranke na beogradskim izborima, a navođenje njegove stručne spreme na samoj listi privuklo je najviše pažnje korisnicima društvenih mreža. Šapić je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima izašao sa tadašnjom partijom SPAS pod titulom doktor nauka, dok ove godine nosi listu SNS-a za Beograd kao diplomirani menadžer u sportu.

Nije jasno šta je pravi razlog navođenja dve različite stručne spreme, na dve liste i dve partije, u samo godinu dana, ali je poznato da je Šapićev doktorat pod svojevrsnim velom misterije zbog sumnji da se, kao i u slučaju Siniše Malog, radi o plagiranom naučnom radu.

Nedavno je došlo i do malog „podbadanja“ između dva kandidata za gradonačelnika Beograda, kada je profesor Vladeta Janković bivšeg vaterpolo šampiona oslovio sa „doktore“.

– Doktor Šapić je vrlo ljubazan, ali ideološki on i ja nismo bliski. Ja nikad nisam prelazio iz stranke u stranku, niti sam napuštao mesto na kojem sam radio i postizao neke rezultate za volju lične promocije – izgovorio je Janković, a Šapić nije dugo čekao kako bi odgovorio svom konkurentu.

– Doktorima se obično nazivaju lekari koji leče ljude, a ne oni koji su iz bilo koje druge oblasti završile doktorske studije. To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi – odgovorio je Šapić na prozivke Jankovića.

Ova objava na društvenim mrežama izazvala je pažnju javnosti, a ostaje nepoznanica da li je ili nije, Aleksandar Šapić ponosan na svoj doktorski rad ili se titula „krije“ do potencijalne izborne pobede.

Navodi da se radi o plagiranom doktoratu Aleksandra Šapića pojavile su se zbog dela „Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača“, jer se u opozicionoj javnosti potencira da se radi o prevodu, sa engleskog na srpski, knjige Dejvida Džobera i Džefrija Lankastera, a koji potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić nije naveo u izvorima korišćene literature.

Šta sam to rekao? Aleksandar Šapić u epizodi „Zamislite“…

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)