Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su nadležni imali informaciju o planiranom upadu u Skupštinu grada tokom protesta na poziv liste „Srbija protiv nasilja„.

„Mi smo znali, zato je policija bila unutra. Hvala Bogu da je Žandarmerija bila u Starom dvoru, ko zna kakvi su planovi bili, možda bi ga zapalili jer su bacili baklju unutra“, rekao je Šapić za televiziju B92.

Ocenio je da je u ovom momentu pitanje fomiranja vladajuće većine u Beogradu „trivijalno“ a da je „najvažnije“ očuvanje ustavno-pravnog poretka.

„Ako to ne sačuvamo ulazimo u anarhiju, postajemo društvo u kom vlada zakon jačeg. Građanske slobode su jedno, u redu je da demonstrirate ali svaki protest se svodi na to da blokirate grad, da zaustavljate radove zato što ste tako odlučili ili da na silu uđete u institucije“, rekao je Šapić.

On je ocenio da je izveštavanje televizija N1 i Nova S sa nedeljnog protesta ispred Skupštine grada „potpirivanje“ sukoba.

„Kao da žele da dođe do sukoba i većih nereda. Kao da nisu svesni da kada dođe do toga, ne može jedna strana da dobije a druga da izgubi. Tu svi gubimo“, kazao je Šapić.

Post Views: 15

Originalni tekst