Rukovodstvo Srpske napredne stranke na sednici Predsedništva donelo je i odluku da prvi na listi za beogradske izbore te partije bude potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

Šapić, koji je u više navrata isticao svoju ambiciju da bude gradonačelnik Beograda, na sednici Glavnog odbora SNS u maju je zvanično postao deo te stranke, nakon što je u nju “utopio” svoju političku organizaciju Srpski patriotski savez (SPAS) u stranku Aleksandra Vučića.

Odluka da Šapić bude prvi na listi za beogradske izbore nije iznenađujuća, smatra izvor lista Nova, uz napomenu da će tim za Beograd vladajuće partije izgledati značajno drugačije nego što je to sada bio slučaj.

Među ključnim promenama jeste i to što, prema saznanjima tog dnevnog lista, aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić neće biti u Šapićevom timu, što je i sam potpredsednik SNS nagovestio nakon učlanjenja u tu partiju.

– Ukoliko na sledećim izborima budem dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića – rekao je Šapić gostujući na televiziji Nova S, na šta mu je Vesić odgovorio da mora da se „nauči lepom ponašanju“.

– Očekujem da se Šapić pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju. Očekujem da nauči da je SNS jedna velika porodica i da u SNS-u postoji samo jedan tim, a to je tim Aleksandra Vučića. U toj timu svi članovi i svi funkcioneri blisko sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića – apostrofirao je u svom odgovoru Vesić.

Iako je rukovodstvo stranke odlučilo da Vesić ne bude na listi naprednjaka za Beograd, to, prema rečima sagovornika pomenutog lista, ne znači da drugi čovek prestonice neće biti na listi kandidata za poslanike na parlamentarnim izborima.

Definitivna odluka – liste će nositi ime Aleksandra Vučića

Srpska napredna stranka donela je i odluku da ime njihovog lidera, Aleksandara Vučića bude u nazivu lista za parlamentarne i beogradske izbore, a kako piše Nova, šef naprednjaka je poručio da je to poslednji put da će se njegovo ime koristiti u nazivu neke liste ove partije.

– On je najavio da će se povući sa mesta predsednika i da samim tim stranka neće moći da koristi njegovo ime – poručuje naš sagovornik i dodaje da je lider SNS poručio kako je njihov izborni cilj da ostvare ubedljivu pobedu na nivou Srbije i da imaju aposlutnu većinu nakon beogradskih izbora, koja će im, kako se navodi, omogućiti da njihova lista samostalno formira vlast u Beogradu.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)