Pjevačica Sanja Vučić predstavljala je Srbiju dva puta na Evroviziji, a sada je progovorila o predstojećem izboru za prestižno muzičko takmičenje koje se ove godine odvija u Švedskoj.

Ona je za Grand govorila o pjesmama koje su ove godine konkurisale za sprskog predstavnika na Evroviziji, a otkrila je i svoje favorite.

-Apsolutno sam svaku pjesmu preslušala. U momentu kada se objave, ja sam prva koja presluša svaku od pjesama, jer sam veliki fan Evrovizije. Jako se radujem kada dođe ovaj period godine, ne samo što sam i sama učestvovala par puta već zato što je redovno pratim još od 2004. godine. Uvijek navijam da neko moj pobijedi – ispričala je Sanja za Grand.

-Imam nekolicinu favorita, ali čekam da čujem i vidim nastupe što se tiče same izvedbe pjesme. Ne bih nikog izdvajala, jer imam pregršt poznanika u takmičenju i bilo bi nezahvalno s moje strane, ali već pretendujem da znam ko bi mogao baš lijepo da nas predstavi na tom takmičenju – rekla je Sanja i naglasila da bez samog scenskog nastupa ne može da se da konačni sud.

-Evrovizija je televizijski događaj i mislim da je jako važno da vizuelni doživljaj prati pjesmu. Naravno da je važan i kvalitet pjesme, ali dosta televizijski nastup doprinosi da se doživi pjesma, bilo da se radi o brzoj pjesmi ili baladi. Ne mogu da podijelim i da kažem da li je bitniji nastup ili sama pjesma, sve zajedno igra veliku ulogu – objasnila je pjevačica.

(Express / Grand.nova.rs)

Originalni tekst