Još jedna talentirana Bosanka došla je do finala u ovogodišnjem takmičenju Zvezde Granda. Riječ je o Saneli Hasić iz Banovića, a ovo je bilo njeno peto učešće i takmičenje u ovom regionalnom muzičkom šou programu.

Na pitanje da li žalosna što nije došla do super finala Sanela nam je odgovorila?

-Ne, nisam stvarno, i ovo je nešto o čemu sam maštala. Na samom početku takmičenja sama sebi sam postavila cilj da stignem do finala, a to sam i ostvarila.

Tvoj mentor bila je Ceca, kakva je bila saradnja?

-Ceca je prije svega jedna divna žena, prijatelj, i bilo je nezaboravno iskustvo. U Banovićima niko nije komentarisao Cecino mentorstvo, već su više komentarisali moje nastupe, i naravno mnogi su me pitali, kakva je Ceca privatno, a ja sam uvijek odgovarala da je fantastična, što je i istina.

Pjevala si pjesme Dragane Mirković?

-Da jesam, prije svega sam birala njene pjesme jer imamo sličnu boju glasa. Ceca je to prepoznala i svaki put mi je predlagala da pjevam upravo Draganine pjesme i na kraju se ispostavilo da je to bio pravi izbor.

Planovi?

-Ja sada već mogu slobodno da kažem da sam dijete Grand produkcije. I ostat ću i dalje kod njih, to je moja želja. Planiram pripremanje moje prve pjesme, slijede nastupi, a sve ostalo je u Božijim rukama.

Školovanje?

-Ja sam završila muzičku školu, razmišljala sam čak i o Muzičkoj akademiji, ali pjevanje me povuklo na stranu, ali još uvijek sam mlada, pa ni za školovanje nikad nije kasno. Sada sam se više posvetila pjevanju, nego školovanju, a kažem sada javno, nažalost. Ali, postoji mogućnost i da nastavim.

Razgovarao: Bato Šišić

Originalni tekst