VRŠILAC dužnosti španskog premijera Pedro Sančez izjavio je danas da namerava da traži podršku donjeg doma za formiranje nove vlade nakon neuspešnih izbora 23. jula.

САНЧЕЗ СЕ ОБРАТИО ПОСЛАНИЦИМА СВОЈЕ ПАРТИЈЕ: Тражићу поверење парламента за формирање напредне владе

Foto: AP

– Tražiću povrenje parlamenta za formiranje napredne vlade – rekao je Sančez u obraćanju poslanicima svoje Socijalističke partije, prenosi Rojters.

On je dodao da će njegova stranka, koja je osvojila drugi najveći broj glasova na opštim izborima održanim prošlog meseca, prvo pokušati da osvoji mesto predsednika donjeg doma na glasanju u četvrtak.

Sančez, koji je preuzeo vlast 2018. godine, od 2020. godine je vladao zahvaljujući manjinskoj koaliciji koju je formirao sa krajnjom levicom.

On danas nije saopštio ko će mu biti koalicioni partneri.

Konzervativna Narodna partija osvojila je više poslaničkih mesta od socijalista na izborima, ali nije obezbedila većinu i suočava se sa teškom borbom jer joj za sada nedostaje dovoljna podrška da formira vladu, kao i Sančezu, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI: Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

GREŠKE VOZAČA KOJE MOGU UNIŠTITI MENJAČ: LJudi često rade jednu stvar koja može napraviti puno problema

Originalni tekst