• Nastavljajući podršku Gradskoj organizaciji slepih Beograda Samsung je predstavio niz inovacija koje slepim osobama omogućavaju lakši pristup svakodnevnim uređajima i uslugama.
  • Uživo ispobani SmartTag2 uređaji i organizovana obuka njihovog korišćenja
  • Organizovan i trening korišćenja aplikacije SmartThings

U sklopu svoje dugoročne posvećenosti društveno odgovornom poslovanju, kompanija Samsung Electronics davno je prepoznala teškoće sa kojima se u svakodnevnom životu susreću osobe sa oštećenim vidom, kao i njihove potrebe.  U cilju poboljšanja života osoba  sa senzornim invaliditetom Samsung je želeo da pokaže kako nove tehnologije olakšavaju njihov život. Vodeći se tim ciljem Samsung je u dnevnom centru Gradske organizacije slepih Beograda organizovao obuku za korišćenje Samsung SmartTag2 uređaja uz korišćenje aplikacije SmartThings.

Upravo sve  te inovacije pomažu u problemima u komunikaciji i korišćenju kućnih aparata, u pronalaženju novčanika, torbi, ličnih stvari, sa kojima se slepe i slabovide osobe svakodnevno susreću.

SmartTag2 uređaji, uz aplikaciju SmartThings na telefonu, predstavljaju inovativno rešenje koje omogućava lakše praćenje predmeta putem pametnih telefona i ovi uređaji su posebno korisni za osobe sa oštećenjem vida, pružajući im mogućnost da nezavisno lociraju svoje lične stvari poput ključeva, novčanika ili mobilnih telefona.

Izjava Milana Nedeljkovića, predsednika GOSB

„U okviru prezentacije koja je održana u prostorijama udruženja, članovi Samsung tima su detaljno predstavili funkcionalnosti SmartTag2 uređaja i pružili praktične savete o njihovoj efikasnoj upotrebi. Na licu mesta obezbeđena je i ponuđena popravka Samsung uređaja, u specijalizovanom kombi vozilu odmah kod zgrade Udruženja.“

Kako je prošle godine kompanija Samsung u saradnji sa Gradskom organizacijom slepih Beograda obeležila Dan belog štapa i tim povodom predstavila svoje programe za slepe i slabovide osobe, još jedan ovakav gest predstavlja deo šireg angažmana kompanije Samsung u lokalnoj zajednici i potvrđuje posvećenost podršci osobama sa senzornim inbavliditetom.

Misija kompanije Samsung ostaje  da korišćenjem tehnologije svima omogući bolje i inkluzivnije iskustvo. Razvijanje ovih inovacija za slepe osobe je korak ka stvaranju sveta u kojem tehnologija može pomoći svakome da ostvari svoj pun potencijal, a da Samsung na tom putu bude njihovo malo svetlo.

Post Views: 25

Originalni tekst