Samsung Electronics Co. ltd. objavio je da su modeli sedam televizora iz Neo QLED and QLED linije za 2024, prvi u industriji koji su dobili i True Cinema Black i HDR Brightness Accuracy sertifikate od Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), vodećeg nemačkog instituta za sertifikaciju elektronskih uređaja.

„Tehnologija nastavlja da napreduje i omogućava nam da pružimo nenadmašno kinematografsko iskustvo u domovima naših kupaca“, rekao je Yongjae Kim, izvršni potpredsednik i zamenik šefa tima za istraživanje i razvoj, Visual Display Business. „Posvećeni smo postavljanju najviših standarda za kvalitet slike kod televizora visoke rezolucije kao i na televizorima sa velikim ekranom te smo ponosni smo što su naši Neo QLED televizori dobili prve sertifikate u industriji od VDE-a.“

Novi doživljaj filmskih boja

Šest Samsung 2024 Neo QLED 8K i 4K modela, kao i jedan QLED 4K model, dobijaju dakle prvi sertifikat HDR Brightness Accuracy u industriji. Zahvaljujući toj sertifikaciji, ti modeli precizno reprodukuju nivoe osvetljenosti HDR sadržaja, ostajući verni HDR standardima i pružajući kvalitet slike koji najbliže odgovara kvalitetu koje doživljava ljudsko oko.

HDR tehnologija poboljšava i svetle i tamne oblasti slike, pružajući detaljne i realistične vizuelne efekte koji donose novi doživljaj filmskih boja. Bilo da ih koriste u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, kancelariji ili kuhinji, Samsung Neo QLED i QLED televizori omogućavaju korisnicima da uživaju u izuzetnom kinematografskom kvalitetu u svakom okruženju.

Poboljšano kućno iskustvo gledanja

Pomenutih sedam modela u Samsung 2024 Neo QLED i QLED liniji, takođe su postavili novi standard u kućnoj zabavi tako što su postali prvi koji su dobili True Cinema Black sertifikat koji ističe izuzetne performanse lokalnog zatamnjenja. Televizori su u stanju da konvertuju filmove sa odnosom širine i visine

4:3, precizno uklapajući ekran bez ikakvog prelivanja svetlosti, čime se čuva kinematografski integritet.

Sertifikacija se zasniva na strogim procenama zasićenosti crne boje u zatamnjenim delovima ekrana, tako da ti delovi ostanu duboki i imerzivni prilikom gledanja zvaničnih snimaka Američkog društva kinematografa (ASC) – u skladu sa smernicama Udruženja za standarde video elektronike (VESA®). Superiorne performanse lokalnog zatamnjenja uklanjaju  neželjene svetlosne smetnje, što omogućava gledaocima da dožive filmove onako kako je i namenjeno, sa dubokim crnim i živopisnim detaljima, slično pozorišnom iskustvu.

Posvećenost inovacijama i kvalitetu omogućila je kompaniji Samsung da napravi televizore koji zadovoljavaju najviše standarde u industriji. Sa True Cinema Black i HDR Brightness Accuracy sertifikatima, Neo QLED linija za 2024. godinu je spremna da pruži nenadmašno iskustvo gledanja kod kuće, tako da korisnici mogu da uživaju u kvalitetu slike vrhunske klase u svakom okruženju.

About Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistema LSI, livnice i LED rešenja, i pruža besprekorno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti, posetite Samsung Newsroom na news.samsung.com.

Post Views: 3

Originalni tekst