U POZNATOM šahovskom prostoru – kafeu „Borba“ danas je svečano otvoren drugi Vidovdanski rejting turnir Šahovskog saveza Beograda. Turnir su otvorili Andrija Jorgić, Veljko Živojinović i dr Vanja Milošević.

ШАХОМ СЕ БОРИМО ЗА БОЉЕ СУТРА: Отворен Видовдански рејтинг турнир ШСБ (ФОТО)

Foto: Novosti

Drugi Vidovdanski rejting turnir deo je serije od četiri rejting turnira koje Šahovski savez Beograda organizuje tokom godine, a u nameri da šahistima organizuje mogućnost napredovanja i osvajanje rejting poena kroz kraće turnire.

– Poštovani i dragi prijatelji, drago mi je što ste ovde sa nama. Najmanje što smo mogli da uradimo za našu braću sa Kosova i Metohije je da prošle godine pokrenemo jedan ovakav rejting turnir u znak podrške njima, u znak podrške šahu, i da se kroz ovaj vid takmičenja organizujemo i šaljemo lepe i jasne poruke. Ja se nadam da će i oni 30.06. da održe turnir u Zubinom Potoku, a ja ću da budem sa njima – rekao je predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: Novosti

– Drago mi je što se najbolje šahovske borbe održavaju ovde u zgradi „Borbe“ i neka tako i ostane, da se mi šahom borimo za bolje sutra – dodao je Jorgić.

Pred sam početak turnira učesnicima su se obratili i Miljko Živojinović i dr Vanja Milošević. Živojinović je istakao da mu je velika čast što je deo ove velike šahovske porodice.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: Novosti

 – Zahvalio bih se predsedniku ŠSB Andriji Jorgiću koji je uneo ogromnu energiju i pokazuje sjajne rezultate i jedan od njih će biti vraćanje šaha u osnovne škole jer to je prilika za novo druženje, putovanja, pravljenje novih relacija na međunarodnom nivou. Srećan sam što sam deo svega i uvek ću to podržavati – rekao je Živojinović.

Turnir je proglasio otvoren dr Vanja Milošević, poznati lekar i humanista.

Foto: Novosti

– Mislim da ništa nismo mogli bolje u susret Vidovdanu nego da organizujemo ovakvu manifestaciju. Nadam se da ćemo se opet vratiti u vreme kad ćemo biti jedna od šahovskih nacija – rekao je dr Milošević.

Vidovdanski rejting turnir se održava do 28. juna u prostorijama Kafea „Borba“ (Zgrada „Borbe“, ulaz iz Kosovske 26, 4. sprat)  u Beogradu.

Foto: Novosti

Turnir se igra u šest kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre 60 minuta po igraču za celu partiju i 30 sekundi za svaki odigrani potez, počev od prvog. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst