Ružić: Sutra odluka o izvođenju nastave za mlađe osnovce u narednom periodu

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je u Srbiji do sada više od 45.000 prosvetnih radnika vakcinisano protiv korona virusa a da je "veliki broj" revakcinisan. On je posle obilaska obrazovnih ustanova u Zaječaru najavio da će uoči sutrašnje sednice Vlade Srbije biti doneta konačna odluka o načinu izvođenja nastave za niže razrede osnovne škole u narednom periodu.

Branko Ružić / Foto: Srđan Ilić
Branko Ružić / Foto: Srđan Ilić

"Razradili smo dva ili tri modela. Vodimo računa i o tome šta roditelji kažu, imajući u vidu da je zaista nezahvalno ostavljati decu tog uzrasta kod kuće, ukoliko oba roditelja imaju radnu obavezu. Videćemo da li će od ponedeljka niži razredi osnovne škole preći na onlajn nastavu ili ćemo napraviti neku kombinaciju", naveo je ministar a preneo portal Glas Zaječara.

Dodao je da "za sada" nije realno "niti je moguće" da predškolske ustanove budu stavljene u "taj režim".

Ove nedelje i učenici nižih razreda osnovnih škola nastavu prate onlajn, kao i stariji osnovci i srednjoškolci za koje su te odluke donete ranije.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article