Ružić: Prethodnih dana zabeležen blagi pad broja zaraženih zaposlenih u školama

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je zahvaljujući prelasku i starijih osnovaca na onlajn nastavu, prethodnih dana zabeležen „blagi“ pad broja inificiranih među nastavnim i vannastavnim osobljem.

Branko Ružić / Foto: Srđan Ilić
Branko Ružić / Foto: Srđan Ilić

Ružić je za televiziju Pink rekao da je od 145.000 zaposlenih u prosvetnom sistemu Srbije, oko 45.000 „što prijavljeno, što vakcinisano“ protiv koronavirusa.

Navodeći da škole nisu mesta transmisije virusa, Ružić je rekao da se deca retko zaražavaju ali da su „brojke upozoravajuće ako sagledamo opštu populaciju“.

Govoreći o slabom odzivu studentske populacije na vakcinaciju, on je rekao da je prirodno da mladim ljudima to nije prioritet, ali i apelovao da to učine kako bi zaštitili sebe i svoje roditelje.

„U Beogradu imamo više od 100.000 studenata, a u domovima ih je trenutno oko 6.000. Tamo nije dolazilo do transmisije virusa, ali je vakcina civilizacijska tekovina i jedini način da se izborimo sa pandemijom“, rekao je ministar.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article