Ružić: Od srede vakcinacija prosvetnih radnika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je da će vakcinacija prosvetnih radnika početi u sredu, 20. januara 2021. godine i pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

Branko Ružić / Foto: Srđan Ilić
Branko Ružić / Foto: Srđan Ilić

„U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od virusa kovid19“, rekao je Ružić i dodao da je ovo jedini način da se ova pošast zaustavi.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, po rečima ministra, važan su deo za funkcionisanje našeg društva i jasno je zašto su i oni prioritet. „Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu“, podvukao je Ružić.

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podseća se i da je prijava putem portala eUprava prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Prosvetni radnici koji su se izjasnili za imunizaciju, putem SMS ili elektronske pošte će dobiti informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

Danas je, na osnovu ranije procene epidemiološke situacije prema kojoj nema prepreka za nastavak školske godine, otpočela nastava u osnovnim i srednjim školama po dinamici kakva je bila pre raspusta.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article