Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u raketnom napadu ubijeno više od 600 ukrajinskih vojnika, privremeno smeštenih u dve zgrade na istoku Ukrajine, javila je agencija Rojters, navodeći da nije bilo moguće odmah proveriti tvrdnju ruskog ministarstva.

Portparol ruskog ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov izjavio je da su združene ruske snage „uništila je više od 600 ukrajinskih vojnika“ u masovnom raketno napada na punktove ukrajinske vosjke u Kramatorsku, objavila je ranije danas moskovske agencije TASS.

Prema njegovim rečima, više od 700 ukrajinskih vojnika nalazilo se u studentskom domu broj 28, a više od 600 vojnika, u domu broj 47 u Kramatorsku, navodi TASS.

Konašenkov je rekao da je udar na vojnike ukrajinskih Oružanih snaga „nanet u okviru akcije odmazde“, kao „odgovor na zločinački udar kijevskog režima u prvim minutima januara 2023. godine“ za smrtonosni ukrajinski napad ranije ove godine na rusku kasarnu u Makijevki, na podrućju Donjcka, kada je poginulo najmanje 89 ruskih vojnika.

„U masovnom raketnom udaru na ove privremene smještajne jedinice postrojbi ukrajinske vojske uništeno je najmanje 600 ukrajinskih vojnika“, tvrdi rusko ministarstvo obrane.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije potvrdilo smrt 89 ruskih vojnika u posledicama granatiranja sa šest raketa MLRS HIMARS američke proizvodnje u Makejevki tokom novogodišnje noći, navodi TASS podsećajući na saopštenje Ministarstva.

Ako su istiniti ruski navodi da je ubijeno najmanje 600 ukrajinskih vojnika, to bi bio najveći pojedinačni gubitak ukrajinske vojske od početka ruske invazije 24. februra prošle godine, navodi Rojters.

Originalni tekst