Руски улични уметници улазе у галерије (ФОТО)
Култура

30 децембар 2021


Russia Beyond

Прес служба

Ови креативни људи некада су кршили закон „украшавајући“ јавна места својим графитима, али руска фондација Ruarts позвала је ове провокативне андерграунд уметнике да своје радове изложе као легитимни представници уметничког света.

0331C: Ограда


Прес служба

Улични уметник Жења са надимком 0331с већ је имао индивидуалне изложбе. Једна од њих се зове „Ограда“ и носи слоган „Ја сам само слова на огради“. Његов уметнички рад је порцелански комад у облику бетонског зида какви су били уобичајени у Совјетском Савезу. (Причу о чувеним совјетским оградама прочитајте овде).

Zoom: Катастрофа наших дана


Прес служба

Улични уметник Zoom обично у својим радовима преображава градске површине: прљаве зидове, зарђала метална врата или омиљено место многих графити уметника – трафо станицу.

Миша Мост: #213


Прес служба

Миша Мост је један од најпознатијих и најиновативнијих руских уметника графита и већ је излагао широм света. Његова уметност приказује неколико слојева и значења који се могу пронаћи у радовима уличних уметника.

Владимир Абих: Уметност уличног таласа


Прес служба

Владимир Абих ствара у различитим жанровима на граници између мултимедијалне и уличне уметности. Он истражује место људи у виртуелном простору и утицај који виртуални свет има на стваран живот.

Слава ПТРК: Поглед кроз прозор, из „Сиве серије“


Прес служба

Користећи шаблоне, спреј, монументалне мурале, постере, стикере и инсталације Слава Птрк ради са великим бројем техника и сматра да је иронија његово основно средство. Он истиче апсурд реалности која нас окружује.

Уметничка група „Злије“


Прес служба

Ова уметничка група провоцира друштво бавећи се осетљивим и табу темама. Њихов оштар стил исмева друштвено-културне контрадикције наших живота.

Дмитриј Аске: Мајка звезда


Прес служба

Дмитриј Аске је један од идеолога руске уличне уметности на кога су графити веома утицали. Он прави принтове, уличну уметност, велике панеле и јавне уметничке комаде. Његов неупоредив, специфичан стил остварује техником мозаика од шперплоче.

Тимофеј Радја: Фигура 2. Игре


Прес служба

Тимофеј Радја је највише познат по натписима на јавним местима. „Живот је као видео игра без шансе да победите“; „Загрлио бих те, али ја сам само текст“; „Хеј, ти ме волиш“ и друге фразе на ивици апсурда веома су упечатљиви. Радја такође прави велике перформансе и провокативне сатиричне инсталације које нам омогућавају да дубље истражимо чулне доживљаје. Овде можете видети видео извођење његовог дела „Фигура 2. Игре“.

Турбен: Злато


Прес служба

Турбен ствара уличну уметност од 2008. године и током свог креативног развоја окушао је свој спреј у многим жанровима и користио различите алузије. Он комбинује графите, наивну уметност, поп-арт и слике из масовне културе.

Алексеј Партола: Зидни елементи пројекат #35


Прес служба

Алексеј Партола дебитовао је са књигом црно-белих фотографија московских уличних уметника у раду. Такође је направио преглед руске уличне уметности и објавио два албума фотографија „Зидни елементи“. 11. Артјом Стефанов: Мери Артјом Стефанов се поиграва са оптичким илузијама, комбинујући елементе из реалног живота и рељефе са дигиталном естетиком.

Александар Жуњев: Рука руку мије


Прес служба

Жуњев тражи инспирацију у поп уметности, као и у уличној уметности Бенксија… Експериментисао је са различитим стиловима пре него што је пронашао свој. Од 2013. његова главна техника је пиксел уметност.

Изложба „True Ly“ приказује радове руских уличних уметника и биће изложена у фондацији RuArts до 15. маја 2022.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article

(Visited 1 times, 1 visits today)