Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predao je zvaničnicima Kremlja transkripte prisluškivanih razgovora ruskih opozicionih političara koji su se sastajali u Beogradu tvrdi Kara-Murza, jedan od istaknutih protivnika Vladimira Putina.

On je za Novu objasnio da je nakon Vulinove posete Moskvi uhapšen Andrej Pivovarov, nekadašnji direktor organizacije Otvorena Rusija koji je i organizovao sastanak u Beogradu.

– U maju prošle godine Vulin je boravio u Moskvi kako bi predao transkripte naših razgovora sa sastanka u Beogradu. Tada se sastao sa sekretarom za nacionalnu bezbednost Aleksejem Petruševim, a zatim su formirali takozvanu Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija – rekao je Kara-Murza.

U pomenutom listu Kara-Murza predstavljen je kao ruski političar, pisac i istoričar koji je jedan od najzaslužnijih za usvojeni Magnitski zakon u SAD, Kanadi, Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji, koji podrazumeva sankcije za ruske državljane koji krše ljudska prava.

On je u izjavi otkrio da su u martu prošle godine ruski opozicionari pokušali da održe skup u Moskvi, ali da su uhapšeni kada im je “u prostoriju upalo nekoliko desetina do zuba naoružanih policijskih jedinica”.

Nakon tih događaja, ocenili su da je bezbednije da sledeći sastanak održe u Srbiji, tačnije na Novom Beogradu.

– Skup je trajao nedelju dana i mi smo odmah primetili da nas neko prati. Svi naši razgovori su snimljeni – istakao je Kara-Murza potencijalno otvorivši novu aferu prisluškivanja u Srbiji, ali ovoga puta sa međunarodnim posledicama.

Ambasador Rusije je KGB agent, ja sam crn i poludeo, mi smo besne životinje i nemamo državu, al’ nije Vučić kriv, mi smo govnaOriginal Article

(Visited 1 times, 1 visits today)