Betadanas 01:11

Ruski i iranski ministar spoljnih poslova razgovarali telefonom u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku 1Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan i njegov ruski kolega Sergej Lavrov razgovarali su o odnosima Teherana i Moskve, kao i o regionalnim dešavanjima, uključujući nedavni napad izraelskog režima na iranski konzulat u Siriji, javila je iranska agencija IRNA u subotu uveče, u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku.

„Dvojica visokih diplomata razgovarali su telefonom u subotu. Amirabdolahjan je zahvalio Rusiji što je održala hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o izraelskom napadu 2. aprila, samo dan nakon što je napadnuto iransko diplomatsko predstavništvo u sirijskoj prestonici Damasku“, piše u saopštenju izdatom nakon tog telefonskog razgovora.

„Amirabdolahjan je kritikovao SAD zbog, kako je rekao, usvajanja politike dvostrukih standarda, pošto je Vašington sprečio rezoluciju Saveta bezbednosti koja bi osudila izraelski režim zbog napada na konzulat“, dodaje se u saopštenju.

„Ruski ministar spoljnih poslova je sa svoje strane rekao da je gađanje diplomatskih misija neprihvatljivo i da sve zemlje treba da osude takve akcije. U telefonskom razgovoru, Amirabdollahian i Lavrov su razgovarali i o najnovijim dešavanjima u Gazi“, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Irana, bez spominjanja napada na Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.

– Maja Cetković – E-play

Originalni tekst