KATASTROFALNI gubici među Ukrajincima na bojnom polju ništa ne znače „kolektivnom Zapadu“, pošto im oni služe samo kao „potrošni materijal“ za ostvarivanje geopolitičkih ciljeva, izjavio je član ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Oleg Bušujev.

РУСКИ ДИПЛОМАТА О УКРАЈИНСКИМ ГУБИЦИМА: Кијев већ преживљава катастрофу, а би могао да се суочи са још већим губицима

Foto MO Ukrajine

-Moguće je da će ti gubici još više rasti kako se bude približavao samit NATO (u julu), rekao je Bušujev prilikom usvajanja dnevnog reda 1083. plenarnog sastanka Foruma za bezbednosnu saradnju OEBS-a.

Pritom, po njegovim rečima, očigledno je da ni prisilna mobilizacija, ni intenzivno pumpanje Ukrajine zapadnim oružjem neće uspeti da preokrenu izuzetno negativan razvoj situacije za Oružane snage Ukrajine na bojnom polju.

-Štaviše, isporuke ogromnih količina vojne tehnike kijevskom režimu, u kombinaciji sa izuzetno slabim kontrolisanjem njegove upotrebe, dovode do aktivne preprodaje oružja van granica Ukrajine. Ono završava u rukama militanata u žarištima sukoba i popunjava arsenale kriminalnih grupa, upozorio je diplomata.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini sprečavaju rešenje sukoba i direktno uvlače zemlje NATO-a u sukob. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu biti legitimna meta za rusku vojsku.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst