AMBASADOR Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov izjavio je da rezolucija o Srebrenici ne održava pravo stanje stvari koje su se dogodile na teritoriji bivše Jugoslavije.

РУСКИ ДИПЛОМАТА О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: НАТО има одговорност за све што се догађало на територији бивше Југославије

Foto: Goran Šljivić

– U suštini NATO ima odgovornost za sve što se događalo na teritoriji bivše Jugoslavije, u tom periodu kao i kasnije – istakao je Maslenikov.

Govoreći o „evropskom putu“ Crne Gore, Maslenikov je izrazio sumnju da će Crna Gora 2028. godine ući u EU.

– Podrška SAD procesu proširenja EU na Zapadni Balkan je samo izraz želje te države da se meša u unutrašnje stvari Unije, posredstvom uticaja koji bi ostvarili na te balkanske zemlje – rekao je ruskim ambasador crnogorskim medijima.

On je dodao da SAD to radi zato što je Vašington izgubio sa Bregzitom svoj najvažniji mehanizam da se meša u evropske poslove.

(SRNA)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Originalni tekst