Русија за 50 одсто повећава број стипендија за студирање грађана БиХ у Русији
Наука и технологија

21 децембар 2021


Russia Beyond

Андреj Никеричев / Moskva Agency

Русија од идуће године планира да повећа за 50 одсто квоте намењене студентима из Босне и Херцеговине за школовање у Руској Федерацији.

Русија од идуће године планира да повећа за 50 одсто квоте намењене студентима из Босне и Херцеговине за школовање у Руској Федерацији. Ово је изјавио министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за новинаре одржаној после разговора са министарком спољних послова Босне и Херцеговине Бисером Турковић.

„Наше хуманитарне везе нтензивно се развијају“, рекао је он.

„Радује чињеница да је све више босанских грађана заинтересованих за учење руског језика и образовање у нашој земљи, због чега ћемо наредне школске године повећати број стипендија за Босну и Херцеговину за педесет одсто“.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article