EPA-EFE/IGOR TKACHENKO

Ruske snage uništile su ukrajinski dron koji je ciljao Moskvu, saopštili su zvaničnici, prenosi Danas.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njene vazdušne snage oborile ukrajinski dron iznad glavnog grada Rusije u petak oko 04: 00 časa.

„Bespilotna letelica, nakon što je bila izložena oružju protivvazdušne odbrane, promenila je putanju leta i srušila se u nestambenu zgradu u Moskvi“, saopštilo je ministarstvo u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da su hitne službe na licu mesta, dodajući da prvi izveštaji pokazuju da nema žrtava.

Olupina drona pala je u rejon Ekspo centra i nije pričinila značajnu štetu na zgradi“, rekao je on na Telegramu.

Državna novinska agencija TASS javila je da se jedan od zidova paviljona u toj zgradi delimično srušio, pozivajući se na hitne službe.

TASS je takođe naveo da je vazdušni prostor u blizini međunarodnog aerodroma Vnukovo bio nakratko zatvoren, da su polasci i dolasci odloženi, pozivajući se na vazduhoplovne vlasti.

Lokal se nalazi na nekih 100 metara od poslovnog bloka u glavnom poslovnom kvartu glavnog grada koji je ovog meseca dva puta pogođen ruševinama oborenih dronova.

U međuvremenu, samo nekoliko sati pre pada drona u Moskvi u petak, Rusija je saopštila da je osujetila ukrajinski napad dronom na njene ratne brodove u Crnom moru.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dron uništen u četvrtak kasno uveče od strane patrolnih brodova mornarice, oko 237 km jugozapadno od Sevastopolja na aneksiranom Krimu.

Originalni tekst