Igramo protiv velikog i dobrog kluba, ali imamo želju da probamo i mi da napravimo nešto, pa sa velikom motivacijom ulazimo u utakmicu“, rekao je trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević uoči duela protiv Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

РУСИ УБИЈАЈУ И САКАТЕ НАШУ ДЕЦУ! Тренер Динама из Кијева скандалозно напао Партизан због Москве, па брутално запретио

Foto: Propfimedia

I dok crno-beli gledaju na meč sa sporstkog ugla Ukrajinci su se ozbiljno ratnički naoštrili pred večerašnji meč u Lublinu od 20 časova, a situaciju je ozbiljno zakuvao trener Dinama iz Kijeva Oleksandr Šokovski.

Dan pre utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo Kijev – Partizan, ukrajinski klub najavio je da se njegovi igrači i članovi neće pozdraviti sa Beograđanima. Razlog za to je učešće crno-belih na „Bratskom turniru“ u Moskvi početkom ovog meseca, na kojem je srpski tim igrao protiv ruskih velikana i spremao se sa njima za sezonu 2024/25.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Saopštenje je novinarima pročitao trener Dinamo Kijeva, nekadašnji golman Oleksandr Šovkovski, i ton pročitanog ne ostavlja dilemu oko toga koliko su vicešampioni Ukrajine bili pogođeni Partizanovim odlaskom u Moskvu. Koristeći teške reči i opise onoga što se događa u ratu u Ukrajini, Šovkovski je u ime kluba uvukao Partizan u priču o zločinima u toj zemlji, sa kojima fudbalski klub iz Beograda i Srbije apsolutno nema veze.

Pročitajte obraćanje trenera Dinamo Kijeva i najavljeni skandal pred utakmicu protiv Partizana u Lublinu, na tamošnjem stadionu „Arena Lublin“.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Foto: Propfimedia

 

„Reći ću to blago, da ne razumemo putovanje Fudbalskog kluba Partizan u Moskvu na prijateljski ‘Bratski turnir’, gde su igrali seriju utakmica protiv lokalnih klubova i izrazili su znake solidarnosti sa onima koji vode agresivni i ‘misteriozni’ rat protiv nas, okupirajući naše zemlje, uništavajući gradove i sela. Oni ubijaju i sakate naše ljude i decu. I povrh toga, uradili su to uprkos jasnoj odluci UEFA da izbaci ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja pod svojim okriljem. Ta odluka usvojena je odmah nakon početka sveobuhvatne agresije Rusije na našu zemlju“, rekao je Šovkovski.

„Posebno nismo hteli da izdajemo bilo kakvo saopštenje za javnost u vezi sa ovim, da ne bismo podsticali neprijateljstvo pre utakmice. Ipak, ako uzmemo u obzir sve navedene okolnosti, prinuđeni smo da odbijemo sve formalnosti pre utakmice. Naša pozicija je zasnovana isključivo na potezima Fudbalskog kluba Partizan, koji je išao na taj turnir u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. I smatramo da ti potezi nisu prijateljski prema našem klubu i prema našoj zemlji“, dodao je on.

Foto: M.Vukadinović

 

„Uprkos svemu izrečenom, tim je potpuno fokusiran na pripremu utakmice i na želju da pokaže svoje profesionalne kvalitete, čijem prikazivanju stremimo na utakmici protiv Partizana, potpuno prateći pravila UEFA fer-pleja“, završio je Ukrajinac.

Duel Dinamo Kijev – Partizan, u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, biće odigran u utorak od 20 časova u Poljskoj.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst