Руси раде на гусеничној верзији ПВО система „Панцир“ са повећаним дометом и ракетама „Метка“
Наука и технологија

27 децембар 2021


Russia Beyond – Србија
„Панцир-СМ“

„Панцир-СМ“

Vitaly V. Kuzmin/www.vitalykuzmin.net
Ради се о гусеничној верзији система ракетно-топовског ПВО системима „Панцир-СМ-СВ“, систему „Птицелов“ и специјалној ПВО верзији оклопног возила „Тајфун-ПВО“. Он ће бити наоружан с а ракетама кратког домета „Игла“, „Игла-С“ и „Верба“, као и новим ракетама који се развијају у оквиру пројекта „Метка“.

У 2022.години ће се завршити рад на новој верзији ракетно-топовског ПВО системима „Панцир-СМ-СВ“ који је намењен опремању копненог вида војске и ВДВ. Он ће бити монтиран на гусеничну шасију и имаће већу зону уништења циљева.

„Комплекс ће корисити два ипа противваздухопловних ракета“ – рекао је за интернет медиј „Красной звезде“ командант јединица ПВО руске армије генерал-потпуковник Андреј Леонов.

Он је споменуо још два нова типа противваздухопловних система за јединице Копнене војске чији развој ће бити окончан до краја 2022.године. Ради се о ПВО систему „Птицелов“ који ће бити наоружан са два типа ракета. Једна ће се наводити помоћу ласерског снопа, док ће друга детектовати тополону рефлексију циља. Поред ПВО система „Птицелов“ јединице Копнене војске ће усвојити и специјалну ПВО верзију оклопног возила „Тајфун-ПВО“. Он ће бити наоружанс а ракетама кратког домета (системи „Игла“, „Игла-С“ и „Верба“, као и новим ракетама који се развијају у оквиру пројекта „Метка“.

Ова ракета неће имати конкуренцију у свету када се говорио о квалитету и способностима њене оптоелекторнске самонавођене бојеве главе. Она ће омогућити уништење ваздушног циља, без обзира на различите методе противелектронске борбе које примењенују савремене борбене летелице.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article