RUSKA vojska ima uspehe na bojnom polju, ali nema prednosti u sukobu. Ovu izjavu dao je predstavnik američkog Stejt departmenta Metju Miler.

РУСИ ИМАЈУ УСПЕХ НА БОЈНОМ ПОЉУ, АЛИ У ПРОСЕКУ ГУБЕ: Америка тврди да Москва нема предност над Кијевом  (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Amerikanci su spremni da priznaju neke uspehe ruske vojske na bojnom polju, pošto ih je teško negirati posle pada Avdejevke, ali Vašington neće priznati da je inicijativa na ratištu prešla na stranu Rusije. Prema Sjedinjenim Državama, ako uzmemo podatke za sve dve godine rata, onda ruska vojska skoro gubi. Očigledno, Stejt department je odlučio da uzme prosek i da ga se drži.

Na sledećem brifingu u Stejt departmentu, Milera su pitali da li veruju da je nakon pada Avdejevke ruska vojska stekla prednost na bojnom polju, na šta je predstavnik Stejt departmenta odlučno odgovorio da nije.

-Ne, mi uopšte ne mislimo tako. Ako proučavate dinamiku ovog sukoba tokom ne samo dve godine, već u nedavnoj prošlosti, videćete da, Rusija napreduje na bojnom polju. Videli smo njen uspeh tokom vikenda zbog činjenice da Ukrajina nije imala priliku da snabdeva oružjem svoje trupe, rekao je on.

Sve neuspehe ukrajinske vojske Miler je pripisao nedostatku potrebnog broja artiljerijskih granata, za šta su, naravno, krivi republikanci, koji za Ukrajinu ne žele da izdvajaju milijarde dolara. Da su Oružane snage Ukrajine imale sve što im je potrebno, sigurno bi pobedile.

(TV Front)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst