Danska teniska zvezda u usponu Holger Rune (18) trenirao je sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem kada je imao samo 14 godina i mnogo je naučio na tom treningu. On se već nalazi na 118. mestu na svetu i važi za jednog od igrača nadolazeće generacije koji najviše obećava.

Ovaj momak ne krije oduševljenje našim teniserom. U nedavnom intervjuu Rune je istakao da je najbolji savet od “Velike trojke” dobio upravo od Novaka. On se i po prvi put u karijeri u profesionalnom meču sastao sa Đokovićem na US Openu ove godine. Iako ga je Novak lako pobedio hvale mladog Danca na račun našeg asa ne prestaju.

Igraj svoj tenis

Kaže da je od Noleta dobio jako važan savet:

– Kada sam prvi put trenirao sa Đokovićem (mislim da sam imao 14 godina i bio sam mu partner u Monaku) pitao me je da li mi se sviđa način na koji igram tenis. Rekao sam da i rekao je dobro, da je to važno – rekao je Rune i dodao:

– Tada sam mislio da je to malo čudno, ali kasnije sam razmišljao i shvatio da je veoma važno da voliš svoj tenis. Ne samo da igraš taktički ili da igraš ono što ti trener kaže da najbolje radiš, već i da igraš svoj stil i tenis koji te čini srećnim.

Ko su dobri momci?

Na pitanje koji je najbolji savet od trojke koja se nezvanično bori za najboljeg tenisera svih vremena bez oklevanja je odgovorio:

– Smešno je jer se uvek Federer i Nadal pominju kao “dobri momci”, ali u pogledu budućih generacija, moje mišljenje je da Đoković najviše daje. Nisam čuo da Federer ili Nadal daju previše saveta mladim igračima, možda daju mladima iz svojih zemalja – u interesantnom tonu prokomentarisao je mladi teniser i nadovezao se:

– Ali po meni, Đoković je najvelikodušniji i najviše daje. Ima li nešto što se zove prva klasa? Onda je to on – zaključio je Danac.

Opštepoznato je da nasuprot Federeru i Nadalu – Novak nije miljenik šire svetske publike i da iz zvižduka sa tribina generiše dodatnu energiju i motivaciju. Ipak, igrači su ti koji najbolje poznaju jedni druge i grade međusobne odnose.

O tome će prvi posvedočiti mladi igrači nove generacije koji će to i reći – jer će upravo to, kao zlata vredno iskustvo, najviše ceniti i najbolje prepoznati u svakom velikom igraču.

Nema sumnje da su Federer i Nadal gotovo nestvarni teniseri – međutim, mora se priznati da se publika i dalje teško miri sa tim da najbolji i najveći teniser svih vremena dolazi iz male zemlje sa Balkana.

Đoković: Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol u tenisu

Original Article