DO sad se zna šest učeniska četvrtfinala Evropskog prvenstva. Ovog utorka će biti kompletirana lista najboljih osam reprezentacija. Ostala su još dva mesta, a za jedno se bore Rumunija i Holandija. Ova utakmica igra se na „Alijanc Areni“ u Minhenu i možete je pratiti uživo na portalu „Novosti“.

РУМУНИЈА - ХОЛАНДИЈА: Ово су многи очекивали! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Drugo poluvreme: Rumunija – Holandija 1:0

46′ – Počelo je drugo poluvreme u Minhenu!

Prvo poluvreme: Rumunija – Holandija 1:0

Dominirala je Holandija u prvom poluvremenu. „Oranje“ je ka golu rivala šutnulo osam puta (dva u okvir), a protivnik je imao četiri (jedan u okvir). Posed lopte takođe je bio na strani izabranika Ronalda Kumana – 68-32%. Ova selekcija je izvela čak 10 kornera, naspram samo jednog protivnika.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

45+4′ – Završeno je prvo poluvreme pretposlednje utakmice osmine finala na EURO 2024!

45+2′ – Tek sad je Rumunija šutirala u okvir gola. Iz daljine je pokušao Draguš, no bio je to lak plen za Verbrugena!

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

45′ – Prvo poluvreme je produženo za tri minuta.

44′ – Neverovatno da nije 2:0. Denzel Danfris je iskoristio grešku rivala, uposlio je usamljenog Simonsa koji se dugo nameštao i na kraju pokvario dobru poziciju i šut mu je završio pored gola.

Ćavi Simons/FOTO: Tanjug/AP

33′ – Iako „oranje“ nije blistalo tokom grupne faze očekivalo se da dominira protiv Rumunije i to i radi tokom prvog poluvremena!

32′ – Odlično igra Holandija u dosadašnjem toku utakmice. Damfris je oštro centrirao po zemlji, a Radu Dragušin je u posldnjem trenutku reagovao ispred Depaja i otklonio opasnost.

26′ – Malo je nedostajalo izabranicima Ronalda Kumana da povedu sa 2:0. Korner je izveo Depaj, na drugoj stativi je sam ostao Stefan de Fraj koji je šutirao glavom iz dobre pozicije, ali lopta je otišla pored gola.

19′ – HOLANDIJA VODI! Primio je Kodi Gakpo loptu na levoj strani, uneo ju je potom u sredinu i šutirao u bliži ugao i savladao Nicu.

RADOST Kodi Gakpo i Ćavi Simons/FOTO: Tanjug/AP

18′ – Holandija je izvela dva uzastopna kornera, no odbrana Rumunije nije bila na mukama i bez problema je izbacila loptu iz kaznenog prostora.

14′ – Moglo je biti opasno po Verbrugena. Umakao je odbrnai Draguš, ipak u poslednjem trenutku ga je stigao Van Dajk i otklonio je opasnost. Nisu izabranici Edvarda Jordaneskua dugo čekali na novi pokušaj. Udarac je oprobaio i Man, no nije bio precizan.

11′ – Dobra šansa za „oranje“. Memfis Depaj je dobio odličnu loptu u prostor, Nica mu je odlično skratio ugao i tako ga sprečio da postigne pogodak. Da se mreža Rumuna zatresla gol bi bio poništen zbog ofsajda u kom se nalazio bivši igrač Barselone.

7′ – Prvi šut na utakmici uputio je Ćavi Simons. Tukao je fudbaler Lajpciga iz velike daljine, ali dobro je reagovao Florin Nica.

5′ – Meč je na kratko bio prekinut pošto je zbog udarca u glavu Janis Hađi ostao da leži na travi. Ipak, on se brzo pridigao i sa čalmom oko glave nastavio duel.

1′ – Počela je utakmica u Minhenu!

Sastavi:

Rumunija (4-1-4-1): Nica – Raciju, Dragušin, Burka, Mogoš – M. Marin – Man, Stančiju, R. Marin, Hađi – Draguš.

Holandija (4-3-3): Verbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Šuten, Simons, Rejindes – Bergvajn, Depaj, Gakpo.

Uoči meča:

„Oranje“ je grupnu fazu okončalo sa četiri boda. Savladali su Poljsku (2:1), izgubili od Austrije (2:3) i remizirali su sa Francuskom (0:0). Izabranici Rolanda Kumana su se osmine finala domogli kao trećeplasirani tim u grupi.

Zanimljivo, Rumunija je bila prva u grupi E. Ova selekcija je takođe osvojila četiri boda, bili su bolji od Ukrajine (3:0), poraženi su od Belgije (0:2), dok su odigrali nerešeno sa Slovačkom (1:1).

Sedam godina je prošlo od kad su ove dve reprezentacije odigrale poslednji meč. Bio je to prijateljski duel u kome je „oranje“ trijumfovalo sa 3:0.

Podsetimo, pobednik duela Rumunija – Holandija u četvrtfinalu EURO 2024 igraće protiv boljeg iz duela Austrija – Turska (utorak, 21).

Među osam najboljih selekcija do sad su se plasirali Nemačka, Švajcarska, Španija, Engleska, Francuska i Portugal.

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo „Juriš!“ – nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst