RTS: Vlada Srbije usvaja nove mere za suzbijanje koronavirusa

Vlada Srbije danas će usvojiti odluku o novim merama za suzbijanje koronavirusa, a sednice Kriznog štaba neće biti, preneo je RTS.

Beogradske ulice tokom epidemije koronavirusa, februar 2021. Foto: Srđan Ilić
Beogradske ulice tokom epidemije koronavirusa, februar 2021. Foto: Srđan Ilić

Juče su održane konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba sa premijerkom, a struka je, prema rečima epidemiologa Predraga Kona, ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštene.

Iako su mediji preneli da će se sastanak Kriznog štaba biti održan danas, Kon je naveo da nikakav poziv za sastanak nije dobio.

„Kad će te mere biti sprovedene, ostavljamo da vidimo i čekamo, nismo dobili za sutra poziv za sastanak“, rekao je on.

Premijerka je uoči sastanka sa medicinskim delom Kriznog štaba nagovestila da će epidemiološke mere biti pooštrene, ali je istakla da će se videti šta je moguće i najpametnije da se uradi.

Pooštravanje mera proteklih vikenda, donetih zbog rasta broja zaraženih ali i obolelih kojima je potrebna hospitalizacija, prema oceni medicinskog koordinatora kovid bolnice u Areni Predraga Bogdanovića, nisu uticale da pacijenata sa koronavirusom bude manje.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije medicinski deo nedeljama traži pooštrene epidemiološke mere i smatraju da su dvodnevna zatvaranja koja su primenjena prethodna dva vikenda nedovoljni za suzbijanje virusa.

Uporedo sa srednjoškolcima, koji su od prošle nedelje na onlajn nastavi, od ovog ponedeljka na praćenje časova na daljinu kreću i stariji osnovci.

Izvor: RTS, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article