RTS: Sutra sednica Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana sutra u 11 sati, saznaje Radio – televizija Srbije.

Krizni štab Foto: Srđan Ilić
Krizni štab Foto: Srđan Ilić

Termin sednice kriznog štaba još zvanično nije potvrđen, a dosad je dva puta odložena.

Prema najavama sastanak je prvobitno trebalo je da bude odražan u utorak, a predsednica Vlade Ana Brnabić juče je najavila da bi se članovi Kriznog štaba mogli okupiti danas.

Ona je rekla da će gotovo sigurno biti novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa tokom vikenda, ističući da će tražiti da budu otkazani svi koncerti.

Da je "skoro izvesno da epidemiološke mere moraju biti pooštrene, danas je rekao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je za TV Studio B izjavio da je potrebno naći balans, sa jedne strane poslati poruku ljudima da je situacija ozbiljna, a ipak omogućiti da svi zajedno funkcionišemo.

Prethodnih dana je evidentno da je došlo do neslaganja između medicinskog i političkog dela Kriznog štaba.

Stav redakcije

Ima li pilota u avionu?

Iz medicinskog dela Kriznog štaba danima se upozorava da je potrebno pooštriti mere za suzbijanje širenja zaraze i da nisu zadovoljni prethodno uvedenim merama koje su važile tokom prošlog vikenda.

Podsetimo, uprkos apelima struke da se zabrane kontakti na minimum sedam do 10 dana, Vlada Srbije donela je mere koje su predviđale da od subote u podne do ponedeljka u šet časova budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice osim onih prehrambene delatnosti, kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, teretane, sportski objekti.

Jedan od najvećih protivnika pooštravanja mera je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je u više navrata poručio da Grad Beograd neće podržati mere koje će dovesti do skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Izvor: RTS, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article