RTS: Pritvor osumnjičenima za tuču u Lapljem Selu u kojoj je povređen i sin Nenada Rašića

Osnovni sud u Prištini, ogranak u Gračanici, odredio je meru sudskog pritvora od 30 dana za sedam osumnjičenih za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu u kojoj je povređen osamnaestogodišnji sin političara Nenada Rašića.

Hapšenje, policija, ilustracija / Foto: Insajder
Hapšenje, policija, ilustracija / Foto: Insajder

Mera sudskog pritvora im je određena jer su osumnjičeni za krivično delo učestvovanja u tuči.

Rašić: Moj sin nije znao da će doći do tuče

Srpski političar sa Kosova Nenad Rašić izjavio je danas da je siguran da njegov sin, koji je nedavno u tuči zadobio teške telesne povrede, nije znao da će doći do tuče.

"Pokazao mi je sa Fejsbuka objave i slike u kojem mu je rečeno bilo, a on je sve vreme mislio da je šala. Jer mu je prvooptuženi – maloletnik koji sad simulira neku povredu, rekao – 'čekamo vas sutra'. Moj sin se nasmejao, misleći da je to bila šala. On uopšte nije imao pretpostavku da bi tako nešto moglo da bude organizovano", rekao je Rašić za portal Kossev.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je reč o zakazanoj tuči mladića 20 na 20, Rašić je kazao da je u grupi koja je napala njegovog sina i njegove drugove bilo i onih koji su završili srednju školu pre više godina.

"Šta će deca koja su završila školu ispred škole sa bokserima i čekićima?! Čak i da se ispostavi da je neko iz jedne i druge grupe zakazivao nešto, to ne znači da deca iz drugih škola, ili deca koja su završila školu, imaju razloga da budu ispred škole sa pajserima, čekićima, bokserima", upitao je Rašić.

Rašić je ponovio da ne želi da prejudicira i da čeka završetak istrage i sudskog postupke te je istakao da je tuča najavljivana od strane, kako je rekao, "jedne grupacije" na društvenim mrežama.

"Treća poruka verovatno ukazuje na to da se jedna grupa spremala, a druga verovatno ne. E sad, ako se to desi, da ste vi na neki način spremni, a neka druga grupa izlazi iz škole, to je meni napad na učenike koji izlaze iz škole. Ja moram da gledam iz tog ugla, jer je to jedino racionalno i normalno. Moj sin nije imao bokser, nije imao štanglu, nijedan od njegove, hajde nazovimo je, uslovno rečeno, grupe, nije imao nijedno sredstvo ni hladno oružje koji su ovi drugi imali", dodao je Rašić.

Zbog toga nemoguće je poistovećivati dve grupe – "mora da postoji jasna razlika", naglasio je Rašić.

Branilac jednog do njih, advokat Predrag Miljković, je za RTS izjavio da će se žaliti na rešenje o određivanju pritvora.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković ranije je za Kossev rekao da policija ima saznanja da je prekjučerašnja tuča u Lapljem Selu bila unapred zakazana.

„Pa mi smo imali informacije, da je tuča bila dogovorena najmanje dva do tri dana ranije. Potukle su se dve grupe“, dodao je Trajković za Kossev.

Podsetimo, Rašićev sin pretučen je 22. februara u Lapljem selu, kada je napuštao školu. Kosovska policija je saopštila da je uhapsila osam osoba osumnjičenih za napad, od kojih je jedan maloletnik.

Nenad Rašić je ranije rekao novinarima da sumnja da napad na njegovog sina u dvorištu škole u Lapljem Selu ima političku pozadinu. On je rekao da ga je napalo 30 do 50 osoba metalnim štanglama, bokserima i čekićem, i da mu je sin povređen i izbijeni su mu zubi.

On je naveo da zbog svoje ideologije plaća cenu svakog dana, ali da nije očekivao da će nju da plaćaju i njegova deca. „Vidim sve elemente da je ovo sve usmereno ne protiv mog sina, nego protiv mene, a moj sin je kolateralna šteta, da bih se ja, pod znacima navoda – prizvao pameti“, zaključio je.

Da napad na Rašićevog sina nema veze sa politikom naveo je prethodno predsednik Srpske liste Goran Rakić.

O događaju je juče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ćutao sam 24 časa o tome i samo sam gledao kakve će laži dalje da šire. Imamo sve podatke, tuča je zakazana tri dana ranije, 20 na 20. Nemojte da pokazujemo ko je koga prvi udario. Sin Nenada Rašića je došao na zakazanu tuču jer škola u Lapljem Selu tog dana nije ni radila. Kakve sve to veze ima sa Srpskom listom", rekao je Vučić juče.

On se i danas oglasio tim povodom. Kako je ponovio, nije tačno da je Srpska lista organizovala prebijanje sina kosovskog političara Nenada Rašića već da je to bila "unapred zakazana tuča dve grupe mladića".

On je povodom toga, da je zbog tog slučaja bilo reakcija iz inostranstva, rekao da ima "svakom od tih stranih političara koji misle da je Srbija zemlja koju mogu da ponižavaju i nipodaštavaju", da poruči "da su se grdno prevarili".
Predsednik je rekao da "dobro i ozbiljno lažu poneki od tih političara", kao i da neće da dozvoli da njega, odnosno državu Srbiju "ponižavaju kojekakvi fićfirići svojim svakodnevnim lažima, kao što je ta o organizovanom linču tog mladića".

Izvor: Insajder, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article