Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da „Sablju“ uvrsti u svoj program, saopštio je Javni servis povodom odlaganja emitovanja serije „Sablja“.

Podsetimo, Nedeljnik je ranije objavio da serija „Sablja“ neće biti emitovana u predviđenom terminu, 24. februara, i pored najava.

„Prvi zvanični trejler serije Sablja privukao je veliku pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti. Politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava izazvao je veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera.

Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije – stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta.

Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da Sablju i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program.

Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija Sablja na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce“, kaže se u saopštenju RTS.

Post Views: 34

Originalni tekst