RTS o novim merama: Zatvaranje pojedinih prodavnica, ugostiteljskih i uslužnih radnji vikendom, tokom nedelje sat kraće radno vreme

Sednica Kriznog štaba na kojoj su predložene nove mere u borbi protiv koronavirusa održana je juče, ali zvanično nije saopšteno koje su nove mere koje su predložene Vladi. Prema saznanjima RTS-a, nove mere će stupiti na snagu od petka 4. decembra i u skladu s njima ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.

Beogradske ulice tokom epidemije koronavirusa, novembar 2020. Foto: Srđan Ilić
Beogradske ulice tokom epidemije koronavirusa, novembar 2020. Foto: Srđan Ilić

Prodavnice prehrambene robe moći će da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikendom, dok će apoteke, benzinske pumpe (u delovima za točenje goriva) i dostava hrane putem kurira moći da rade neograničeno, sedam dana u nedelji.

Rad pozorišta i bioskopa, kako prenosi RTS, biće ograničen do 17 sati svakog dana, uključujući i vikend.

Pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikendom od šest sati ujutru do 15 časova.

Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutru).

RTS ne navodi da li je o ovim merama Vlada već raspravljala ili se tek očekuje njihovo potvrđivanje.

Premijerka Ana Brnabić je jutros navela da će nove mere biti usvojene danas ili najkasije sutra, nakon što o njima bude razgovarala s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno razmotrili njihovu usaglašenost sa Ustavom.

Izvor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article