(Beta) – Roditelj učenice osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Žarko Cvejić izjavio je juče, povodom toga što je policija kod jednog učenika te škole pronašla nož u rancu, da je to „još jedan u nizu pokazatelja da ta škola ne može više biti škola“.

Cvejić je za televiziju Insajder rekao da je njegova ćerka duboko uznemirena zbog jutrošnjeg incidenta u školi, kao i drugi učenici, jer su uplašeni da može da se ponovi ono što se dogodilo 3. maja, kada je učenik te škole hicima iz očevih pištolja ubio devet đaka i čuvara škole.

„Škola od 3. maja je prestala da bude obična škola. Ona je nastavila sa radom 10. maja, što je po mom mišljenju bila nedopustiva i pogrešna odluka. I plodove te odluke, evo, vidimo danas. Svi mi koji smo povezani sa tom školom, svi smo istraumirani“, rekao je Cvejić a prenosi Insajder.net.

Kazao je da posle tog incidenta, roditelji đaka beogradske škole „Vladislav Ribnikar“ nisu sigurni kako će nastava izgledati u ponedeljak.

„Ne znam šta će se dogoditi do ponedeljka, verovatno će se i krenuti u školu u ponedeljak isto kao što se krenulo i 10. maja, kao da se nikad ništa nije dogodilo. Što je nedopustivo. I zato nam se stalno ponavljaju ovakvi događaji i ponavljaju će nam se, bojim se i dalje“, kazao je Cvejić.

Kako je ranije saopšteno iz ministarstva unutrašnjih poslova, kod učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ pronađen je tokom prepodnevne nastave nož u rancu, za koji je dečak tvrdio da nije njegov.

Post Views: 31

Originalni tekst