NA sednici Republičke izborne komisije (RIK), održanoj 30. decembra, odlučivano je o prigovoru podnosioca Izborne liste „Srbija protiv nasilja“ protiv Rešenja Izborne komisije grada Pančeva, koji je ustupljen Pokrajinskoj izbornoj komisiji kao nadležnoj instituciji.

РИК САОПШТИО: Поновно гласање 2. јануара 2024. године на осам бирачких места

Foto: Tanjug

Na sednici je doneto Rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra 2023. godine, objavljeno je na sajtu RIK-a.

Ponovno glasanje biće održano u utorak, 2. januara 2024.godine, u vremenu od 7.00 do 20.00 časova, na biračkim mestima na kojima je rešenjima Republičke izborne komisije poništeno glasanje i to na biračkom mestu broj 4. u opštini Bački Petrovac; na biračkom mestu broj 11. u opštini Bački Petrovac; na biračkom mestu broj 2. u opštini Bela Palanka; na biračkom mestu broj 12. u opštini Bela Palanka; na biračkom mestu broj 37. u opštini Bela Palanka; na biračkom mestu broj 4. u opštini Beočin; na biračkom mestu broj 20. u opštini Mionica i na biračkom mestu broj 7. u opštini Petrovac na Mlavi.

Doneta je Odluka o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, kao i Odluka o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike 2. januara 2024. godine.

Za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, za biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje, utvrđuje se 5.352 glasačka listića koji će se štampati.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako student Dušan Trifunović Milešić nasiljem „brani“ Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst