BEOGRAD, 2. jul, (Njuz) – Republički hidrometeorološki zavod angažovao je Mirka Borovića, šezdesetogodišnjaka sa reumom, i tako pojačao svoj stručni tim.

U RHMZ očekuju da će ovaj potez osigurati tačnije predviđanje promene vremenskih prilika.

– Decenijama smo gradili ugled naše institucije. Uvek smo bili u službi građana i činili sve kako bismo im obezbedili najtačniju vremensku prognozu. Vreme je da unapredimo postojeću metodologiju i našu uslugu podignemo na viši nivo. Mirko Borović je dokazani stručnjak, godinama pati od reume i zahvaljujući njoj nepogrešivo predviđa pad temperature. Očekujemo da će on pružiti veliki doprinos našem radu i pomoći da konkurenciju ostavimo daleko iza sebe – kaže Radiša Janković iz RHMZ-a.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a Borović se obavezao da će RHMZ svakodnevno izveštavati o intenzitetu svoje kostobolje i da u tom periodu neće odlaziti u banje koje bi mogle da utiču na njegovo zdravstveno stanje.

On priznaje da je ovo novi izazov za njega, ali veruje da će u potpunosti odgovoriti zahtevima novog poslodavca.

– Svaku promenu vremena osetim u svojim kostima bar dan unapred. Čim počne da me žiga u krstima znam da će da zahladni. Drago mi je što je RHMZ prepoznao moje kvalitete i pružio mi šansu da se dokažem na pravi način – skromno je zaključio Borović, koji je iskoristio priliku i zamolio nove kolege da ga ne cimaju svaki čas sa pitanjem “Kad će osveženje”.

Bojan Savić

The post RHMZ kao stručnog saradnika zaposlio čoveka sa reumom appeared first on Njuz.net.

Original Article