UKRAJINSKI ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je danas, komentarišući glasine o potencijalnoj smeni sa mesta ministra odbrane i imenovanju za ambasadora u Velikoj Britaniji da bi bio spreman da sam podnese ostavku kada ne bude imao snage i smisla za humor da se smeje onima koji ga žele napolju.

РЕЗНИКОВ О ОДЛАСКУ СА ФУНКЦИЈЕ: Даћу оставку када ми понестане снаге и смисла за хумор

Foto Tanjug/AP

-Kada smo predsednik (Vladimir Zelenski) i ja razgovarali o njegovoj ponudi u vezi sa ministarskim mestom, avgusta 2021. godine, znao je da to nije posao iz snova za mene. Odmah smo razgovarali da je to za mene privremena priča. Ja nisam neko koji ceo život želi da bude državni funkcioner. Nemam političkih ambicija. On je svestan mojih planova i želje da držim predavanja i bavim se privatnom praksom, naglasio je ministar odbrane u intervjuu za Kanal 24.

On je napomenuo da odluku o imenovanju i razrešenju ministara odbrane i spoljnih poslova donosi isključivo predsednik države, prenosi Ukrinform.

Reznikov je dodao da mu je ponuđeno mesto ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji, nije siguran da bi prihvatio ovu ponudu.

-Pitanje ovde nije gde, već zašto. Ja sam osoba na projektu, pa ako postoji neki zadatak, ja ću ga završiti. Nisam zainteresovan da dobijem funkciju samo zbog toga da bih i dalje ostao u javnoj službi. A ovo je veoma nezahvalan poduhvat jer jedino što dobijate je kritika, rekao je Reznikov.

Početkom avgusta, jedan od ukrajinskih poslanika tvrdio je da Vrhovna rada raspravlja o mogućoj rekonstrukciji kabineta u koju je uključen ministar odbrane.

Narodni poslanik Aleksij Hončarenko je takođe tvrdio da bi Reznikov mogao biti imenovan za ambasadora u Britaniji.

BONUS VIDEO – RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst