Najpoželjnija veština koju su stručnjaci za IT bezbednost želeli da unaprede u 2022. godini je sposobnost reverzibilnog inženjering malvera, pokazuju najnoviji statistički podaci učesnika koji su prošli Kaspersky obuku (Kaspersky Expert Training).

Prema izveštaju instituta Burning Glass, broj novih programa za sajber bezbednost veoma brzo raste, ali potražnja za sajber profesionalcima raste još brže i veća je od ponude kvalifikovanih stručnjaka, jer kompanije sada posvećuju više pažnje sajber bezbednosti nego ranije.

Kaspersky je upravo zbog toga pokrenuo seriju kurseva za sve koji žele da unaprede svoje veštine u domenu IT bezbednosi i podignu ih na viši nivo, učeći kako da identifikuju pretnje brže i sa manje napora.

Statistički podaci sa ovih treninga pokazuju da je više od 45 odsto polaznika, kako početnika tako i specijalista, zainteresovano da unapredi svoje veštine obrnutog inženjeringa. Takođe je velika potražnja za obukom o Yara pravilima, sa skoro 28 odsto upisanih polaznika. Pored toga, 27 odsto njih se prijavilo za kurseve koji se odnose na reagovanje na incidente, analizu zlonamernog softvera i procenu bezbednosti proizvoda.

Kaspersky Expert Training Portfolio obuhvata osam različitih programa namenjenih InfoSec profesionalcima koji žele da unaprede svoje veštine i vodećim menadžerima koji žele da investiraju u timove za IT bezbednost i reagovanje na incidente. U 2022. godini, više od 2.000 ljudi iz celog sveta upisalo se na kurseve kompanije Kaspersky, stekavši solidno znanje i praktično iskustvo. Ukupno su proveli više od 22.000 sati na praktičnoj obuci u virtuelnim laboratorijama veština.

 „Budući da se spektar pretnji stalno razvija, od vitalnog je značaja za stručnjake za IT bezbednost da se edukuju i unapređuju svoje veštine. Autori naših stručnih kurseva znaju kako se najbolje nositi sa pretnjama zlonamernog softvera sa kojim se svakodnevno susrećemo i to znanje dele sa onima koji se bore sa opasnostima u sajber svetu, a one se stalno menjaju. Dajemo sve od sebe da kvalifikovane stručnjake opremimo ekspertizom najvišeg nivoa i pomognemo kompanijama da na najbolji način zadovolje svoje potrebe za profesionalcima sa neophodnim veštinama“, komentariše Viktor Čebišev, vodeći istraživač bezbednosti u kompaniji Kaspersky.

Za više informacija o Kaspersky obuci za stručnjake, posetite veb-sajt.

Originalni tekst