KAKVA DRAMA NA EURO 2024! Srbija ludom taktikom nije pobedila Dansku, a onda su joj Slovenci raspršili san o osmini finala!

22:53 KAKVA DRAMA NA EURO 2024! Srbija „ludom taktikom“ nije pobedila Dansku, a onda su joj Slovenci raspršili san o osmini finala!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije pobedila Dansku, ali konačan rezultat, 0:0, iako dovoljan za bod, nije bio dovoljan i za plasman u nokaut fazu EURO 2024. Za to je, pored jednog poraza i dva remija „orlova“ na ovom šampionatu, „kriv“ bio i epilog preostalog meča grupe C, u kome su Engleska i Slovenija pobedili plen (0:0). Usled takvog ishoda, Englezi su završili kao prvi u grupi, sa pet bodova, Danci i Slovenci sa po tri, te i oni idu dalje, a Srbija sa dva ide kući. Mada, kakav učinak su na kraju imali naši na ovom turniru, ono „krivi su Slovenci“, samo oslikava teoretsko stavljanje tačke na eventualni prolazak Srbije u drugu fazu. A „orlovi“ su bez nje ostali – ne zbog drugih, već zbog sopstvenog učinka na šampionatu Starog kontinenta, prvog na kome su ovdašnji fudbaleri nastupili posle 24 godine.

Najnovije vesti

Originalni tekst