Redmi 13, najnoviji uređaj Redmi portfolija, koji postavlja novi standard kada su u pitanju pristupačni pametni telefoni, stigao je i na naše tržište. Dizajniran da odgovori na sve zahteve korisnika koji traže stil i funkcionalnost, Redmi 13 donosi elegantan, moderan dizajn pun unapređenih funkcija koje prevazilaze očekivanja. Jedna od ključnih karakteristika ovog telefona je njegova glavna kamera od 108MP, koja omogućava korisnicima da zabeleže fotografije sa izuzetnom jasnoćom i detaljima. Idealan je za ljubitelje fotografije, kreatore sadržaja i sve one koji žele da sačuvaju svoje životne trenutke u visokoj rezoluciji. Sa elegantnim dizajnom, velikim AdaptiveSync ekranom sa osvežavanjem do 90Hz1 i podrškom za brzo punjenje od 33W2, Redmi 13 predstavlja korak napred za Redmi seriju, koji ističe posvećenost kompanije Xiaomi u pružanju izuzetne vrednosti svojim korisnicima.

Glavna kamera od 108MP i zabavne funkcije za unapređeno iskustvo fotografisanja

Redmi 13 dolazi sa 108MP glavnom kamerom, opremljenom sa 3x in-senzorskim zumiranjem kako bi korisnicima pružila slike izvanrednih detalja. Koristeći napredni Samsung ISOCELL HM6 senzor veličine 1/1.67″ i tehnologiju pixel binninga 9 u 1, Redmi 13 može da pravi noćne fotografije veoma visoke rezolucije i HDR slike bogate živopisnim bojama i detaljima. Bez obzira da li snimate pejzaže ili dragocene trenutke sa voljenima, Redmi 13 omogućava da sa lakoćom napravite odlične fotografije.

Osim izuzetne performanse glavne kamere, Redmi 13 takođe zadovoljava potrebe zaljubljenika u selfije. Sa svojom unapređenom prednjom kamerom od 13MP i soft-light ring-om koji koristi ekran za prirodno i uravnoteženo osvetljenje, Redmi 13 stvara neverovatne selfije.

Pomoć korisnicima da unaprede svoje iskustvo fotografisanja daje niz različitih kreativnih funkcija, kao što su različiti filmCamera filteri, kao i filmFrame, koji korisnicima omogućava dodavanje različitih dizajna okvira. Bez obzira da li dokumentujete putovanja ili delite nezaboravna iskustva sa bližnjima, Redmi 13 omogućava da izrazite svoju kreativnost kroz raznovrsne funkcije koje pruža.

Elegantan dizajn staklene poleđine za unapređenje vašeg stila

Redmi 13 donosi prefinjen izgled u Redmi seriju sa svojim elegantnim dizajnom staklene poleđine. Dostupan u tri boje – Midnight Black, Pearl Pink, and Ocean Blue, Redmi 13 zadovoljava korisnike koji traže i stil i sofisticiranost. Redmi 13 je tanak samo 8,3mm4, što pruža lagani, ali pre svega ugodan osećaj u ruci prilikom držanja. Uz to, IP53 sertifikacija5 pruža zaštitu od vlažnih vremenskih uslova i slučajnog polivanja vodom. Redmi 13 donosi izvanredan spoj stila, performansi i pouzdanosti za korisnike koji traže uređaj koji se bez napora uklapa u njihov način života.

Zadivljujući ekran od 6,79 inča sa AdaptiveSync brzinom osvežavanja za unapređeno iskustvo gledanja

Sa prostranim 6,79-inčnim FHD+ ekranom koji uključuje AdaptiveSync tehnologiju, Redmi 13 pametno prilagođava svoju stopu osvežavanja do 90Hz u zavisnosti od upotrebe1, što osigurava unapređeno iskustvo i optimizaciju trajanja baterije. Sa izvanrednom paletom boja i vrhunskom osvetljenošću od 550 nita, sadržaj na ekranu Redmi 13 izgleda kristalno jasno, čak i pod jakim sunčevim svetlom.

Redmi 13 je dizajniran sa fokusom da korisniku omogući praktično i dugotrajno korišćenje. Opremljen je Corning® Gorilla® Glass ekranom koji pruža otpornost na svakodnevno habanje i optimizuje prepoznavanje dodira, efikasno sprečavajući slučajno aktiviranje kapima vode.

Takođe, korisnici mogu biti sigurni da su njihove oči zaštićene, zahvaljujući trostrukoj TÜV Rheinland Flicker Free, Circadian Friendly i Low Blue Light sertifikaciji. Uz uključeni DC dimming, uređaj dodatno smanjuje zamor očiju u uslovima slabog osvetljenja.

Velika baterija od 5030mAh sa brzim punjenjem od 33W omogućava korisnicima da maksimalno iskoriste svoj dan

Opremljen velikom baterijom od 5030mAh, Redmi 13 pruža pouzdano celodnevno korišćenje sa jednim punjenjem. Korisnici mogu uživati u produženim periodima korišćenja, sa do otprilike 23 sata razgovora ili 28 sati slušanja muzike nakon samo 60 minuta punjenja.6 Dodatno, samo pet minuta punjenja omogućava korisnicima dva sata razgovora.6 Redmi 13 se može napuniti do 100% za samo 62 minuta,⁶ zahvaljujući brzom punjenju od 33W.²

Ali kod Redmi 13 nije reč samo o snazi – radi se o pružanju besprekornog i intuitivnog korisničkog iskustva. Pokrenut najnovijim Xiaomi HyperOS,⁷ uređaj se ističe redizajniranim korisničkim interfejsom sa poboljšanim opcijama početnog ekrana, unapređenim upravljanjem obaveštenjima i vidžetima za jednostavnu navigaviju i prilagođavanje. U osnovi je MediaTek Helio G91-Ultra mobilna platforma koja nudi robustnu performansu za najnovije video igre i besprekoran multitasking između aplikacija. Sa podrškom do 8GB RAM-a i 256GB skladišnog prostora,⁸ korisnici mogu doživeti poboljšane performanse i kapacitet za skladištenje.

Uz dodatnu praktičnost, Redmi 13 uključuje korisne funkcije poput 3.5mm audio priključka za jednostavno povezivanje audio uređaja, bočnog senzora otiska prsta za brz i siguran pristup, i LED obaveštenja putem zadnjeg LED svetla za alarme i dolazne pozive.

Cena i dostupnost

Redmi 13 je dostupan u bojama Midnight Black, Pearl Pink, and Ocean Blue,³ u konfiguracijama 6GB+128GB i 8GB+256GB⁸. Na našem tržištu, ovaj uređaj će biti dostupan za kupovinu od 24. juna po sledećim cenama:

– model sa 6GB RAM-a i 128GB memorije biće dostupan po ceni od 21.999 dinara;

– model sa 8GB RAM-a i 256GB memorije biće dostupan po ceni od 24.999 dinara.

Dodatno, od 24. juna do 7. jula, iskoristite posebnu akciju u ovlašćenim maloprodajnim objektima i uz svaki kupljeni telefon dobijate na poklon Redmi Buds 4 Lite slušalice.

Ograničenja i napomene

¹ Osvežavanje ekrana će se automatski podešavati na 36/48/60/90Hz, u zavisnosti od stvarne situacije. Korisnici takođe mogu ručno postaviti osvežavanje ekrana na 60/90Hz. Osvežavanje ekrana može biti ograničeno podrškom aplikacija.

² Adapter za napajanje je dostupan samo u određenim zemljama i regionima. Adapter za napajanje i data kabl se prodaju odvojeno. Preporučuje se korišćenje Xiaomi 33W Charging Combo (Type-A)

³ Dostupnost boja može varirati između tržišta.

⁴ Stvarna merenja između pojedinačnih proizvoda mogu varirati. Sve specifikacije su podložne stvarnom proizvodu.

⁵ Uređaji sa IP53 sertifikacijom su testirani da budu otporni na prskanje vode i prašinu u određenim laboratorijskim uslovima sa klasifikacijom IP53 prema standardu IEC 60529:1989+A1:1999+A2:2013.

⁶ Podaci su testirani u Xiaomi internim laboratorijama, stvarni rezultati mogu varirati.

⁷ Dostupnost Xiaomi HyperOS funkcija, aplikacija i usluga može varirati u zavisnosti od verzije softvera i modela telefona.

⁸ Dostupne konfiguracije se mogu razlikovati između različitih regiona. Dostupno skladište i RAM su manji od ukupne memorije zbog skladištenja operativnog sistema i preinstaliranih aplikacija na uređaju.

Post Views: 28

Originalni tekst