Rebić: Očekuje nas kontrola i presecanje finansijskih tokova Veljka Belivuka

Direktor Policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u istrazi uhapšene kriminalne grupe Veljka Belivuka najvažnije preseći njene finansijske kanale, ali da ne može da iznese detalje da ne bi ugrozio istragu.

Srđan Ilić: Vladimir Rebić
Foto: Srđan Ilić / Vladimir Rebić

"Očekuje nas ono što je najvažnije – da kontrolišemo finansijske tokove i isečemo finansijske kanale da ne bi vođe kriminalne grupe mogle iz zatvora da obavljaju delatnost kojom se bave", rekao je Rebić gostujući na RTS-u.

Govoreći o tvrdnji medija da su na deponiji u Vinči ljudske kosti koje se dovode u vezu sa Belivukovom kriminalnom grupom, Rebić je rekao da nije potvrđeno da su ljudske, već su životinjske, ali se istraga nastavlja.

Rebić je naveo da je 2017. godina, kada je ubijen Vlastimir Milošević, bila ključna za uspon Veljka Belivuka i rekao da je policija našla dokaze što je ukazivalo da je Belivuk učinio to krivično delo ali da je, na volšeban način, prema njegovom mišljenju, pala optužnica.

Rebić je rekao da ga je sramota što je Belivukova gripa imala podršku iz policije i ukazao da unutrašnja kontrola radi na tome.

Direktor Policije je rekao da su pratili otvaranje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu jer su obaveštajni podaci ukazivali na to da će se pokušati atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Verujem da bi sve ostalo na pokušaju, a na kraju smo uspeli da imamo ljude koji su u pritvoru, oduzeto je oružje", rekao je Rebić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article