Insajder TV je u emisiji Slučaj objavio dva snimka telefonskih razgovora supruga pokojne Jelene Marjanović. Dva snimka razgovora sa policijom, kojima je pokušavao da prijavi najpre nestanak, a zatim i otmicu svoje supruge, nisu uvršteni u dokazni materijal.

Policijski zvaničnici navodili su da je Zoran Marjanović tek posle nekoliko sati prijavio slučaj, međutim snimak razgovora i dežurne policijske službe dokazuju da je Marijanović prijavio nestanak nakon samo pola sata.

Prenosimo transkript razgovora.

– Halo, dobar dan, ja bih da prijavim nestanak, evo. Ja sam sa ćerkom, ovaj, na nasipu, izašli smo da majka trči, da vežba, ona je otišla da trči i nestala je. Nema je, ovde već pola sata sa ćerkom je tražim na trim stazi, ovde u Borči – rekao je Marijanović.

Na to je službenica odgovorila da će se vratiti i da je nema samo pola sata, da ne razume u čemu je problem i pitala Marijanovića da li su zajedno došli.

– Zajedno smo otišli, devojčica je ovde od pet godina. Ovo je ravna staza, niko je nije video, dostupna je, da li možete vi da je locirate?

-Šta vi mislite da se desilo – pitala je službenica i da li Jelena ima kod sebe mobilni telefon na šta je Marjanović odgovorio da mu se supruga ne javlja na telefon.

Službenica je Marjanovića prebacila na policijsku stanicu u Borči.

– Halo, dobar dan, ja bih da prijavim nestanak, evo. Ja sam sa ćerkom, ovaj, na nasipu, na Dunavu, šetam, krenuli smo da majka trči ovde po trim stazi. Tražimo je nema je nigde, niko je nije video a nema je pola sata, 45 minuta. Dostupna je, možete li da je locirate? – ponovio je Marjanović policajcu.

– Pa ne možemo mi tako da lociramo, kako mislite vi. Samo sekund da vam dam kolegu – odgovoriio je policijski službenik i stavio Marjanovića na čekanje kako bi se konsultovao sa kolegom.

Ovako je objasnio kolegi šta se dešava: – Ma neki izgubio mamu na nasipu, mama mu trči na nasipu i neće mu se javi na telefon, da je lociram. Kako da je lociram?

Zatim je treći policajac preuzeo vezu.

– Ja sam sa ćerkicom na nasipu, pet godina, majka izašla da trči i nestala je, nema je, tražimo je svugde – ponovio je Marjanović.

– Gde je nasip? – pitao je policajac.

– Nasip, pa ovde na Dunavu, prva rampa, pre, tu smo. Ova ta rampa na, a mobilni je dostupan, mobilni je dostupan ovaj, ne javlja se – rekao je Zoran.

– Koja prva rampa, ne razumem, šta? – pitao je policajac.

– Prva rampa kad se krene ka, prema nasipu, prvo skretanje. Prvo, znači kad se krene prema Dunavu, od Borče do crkve – rekao je Zoran.

Zatim se na snimku čuje kako Marjanović postavlja pitanja prolaznicima da li su videli devojku kako trči, ali se njihovi odgovori ne čuju na snimku.

On ponovo moli policiju da li mogu da provere i lociraju Jelenin telefon na šta je dobio kratak odgovor – ne može – nakon čega je prekinuo razgovor.

Nakon samo 10 minuta Marjanović je ponovo pozvao policiju.

– Halo, malopre sam zvao u vezi ovog nestanka, dok je dostupan telefon, molim vas reagujte. Ona je oteta verovatno, gospođo molim vas – rekao je Zoran.

– Odakle vam da je oteo neko? – pitala je službenica.

– Pa nestala je, ovde sam, ovde je i vaš kolega iz policije, iz Borče, Boris – rekao je Marijanović.

– Je l on na službi tu ili? – pitala je službenica policije.

– Pa ne, prvo je, on je privatno došao. Da li možete molim vas dok je dostupna, izgleda da je oteo neko, molim vas, samo probajte, evo ja sam s ćerkicom od 5 godina ovde, tražimo je svugde – rekao je Igor.

Službenica je Marijanovića stavila na čekanje da bi se kosultovala sa šefom.

– Imam poziv, meni je smešno ali može da bude i tužan. Na trim stazi je u Krnjači sa ženom, izašao pre pola sata, žena je krenula da trći, on sa malom ćerkicom iza nje – objašnjavala je službenica nadređenom da je žena nestala i da suprug sada, pola sata nakon toga prijavljuje njen nestanak i da je žena dostupna na mobilni telefon ali se ne javlja.

Policajac (šef) je na to ogovorio da Marijanović ide kući i proveri da nije tamo, i da ukoliko nije, dođe u stanicu i podnese prijavu.

Marijanović je na to rekao da Jelena nije kući , da su zajedno od kuće došlli da je “ovde negde”.

Službenica mu je rekla da prijavu o nestanku mora da podnese lično i da kolega Boris koji se nalazi sa njim može da mu objasni proceduru.

Na to se Marijanović zahvalio i razgovor je završen.

Izvor: Insajder TV

Forenzičar Đura Varga: Slučajevi Topčider i ubistvo Jelene Marjanović su montirani

Original Article