Razgovor Palmera i Dačića: Vašington ne namerava da vrši pritisak na Beograd i Prištinu

Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Metju Palmer rekao je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem da SAD žele kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine i da Vašington ne namerava da vrši pritisak na dve strane.

Video sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića i zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera
Video sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića i zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera

Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, informisao je Dačića putem video veze o sastancima koje je juče imao sa zvaničnicima Kosova, saopštio je kabinet predsednika Skupštine Srbije.
Zvaničnik SAD je rekao da Vašington pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima.
Dačić je ocenio da su odnosi SAD i Srbije "značajno unapređeni" prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.
On je izrazio spremnost da na novoj funkciji radi na jačanju veza Skupštine Srbije i Kongresa SAD i ukazao, kako se navodi, na važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizacije poseta na viskom nivou čim se za to steknu uslovi.
Dačić je, na interesovanje Palmera, informisao američkog zvaničnika o prioritetima rada Skupštine, a obavestio ga je i o aktivnostima u drugoj fazi međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article