RAT u Ukrajini ušao je u 928. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руска војска ослободила Красногоровку, Григоровку и Галициновку у ДНР

Foto: Profimedia

Ruska vojska oslobodila je Krasnogorovku, Grigorovku i Galicinovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska PVO tokom noći oborila 144 ukrajinska drona iznad Rusije

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći uništili i presreli 144 ukrajinske bespilotne letelice avionskog tipa iznad više oblasti Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, iznad Brjanske oblasti oboreno je 72 drona, iznad Moskovske – 20, iznad Kurske – 14, iznad Tulske – 13, iznad Belgorodske – osam, iznad Kaluške – sedam, iznad Voronješke – pet, iznad Lipecke – četiri i iznad Orlovske oblasti oboren je jedan dron.

Jedna žena ubijena, troje ljudi povređeno u napadu ukrajinskih dronova na Moskvu

Jedna žena je ubijena, a tri osobe su povređene u napadu dronova ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu, saopštio je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov. Prethodno je saopšteno da je žrtva napada dronovima devetogodišnji dečak, što je Vorobjov demantovao, prenosi RIA.

“Poginula je 46-godišnja žena (ranije je objavljenja informacija o smrti devetogodišnjeg dečaka, što nije potvrđeno)“, napisao je Vorobjov na platformi Telegram.

On je dodao da su dve osobe hospitalizovane u bolnici u Ramenskom okrugu. Ruski PVO sistemi su tokom noći oborili 14 ukrajinskih dronova iznad moskovskih naselja Podolsk, Ramenskoj, Libertsi, Doomdedovo i Kolomna. U Ramenskom kao rezultat napada oštećene su dve stambene zgrade.

Uskoro opširnije

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst