RAT u Ukrajini ulazi u 800. dan. Ruske trupe šire svoja dejstva.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руска војска извела напад на складиште украјинских дронова

Foto: Shutterstock

Ruske trupe šire svoja dejstva. Moskva upozorava Zapad da slede „razorni udari osvete“ ako podrži udare Kijeva na Krim.

U međuvremenu, oglasio se i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski poručivši da se zemlja suočava sa novom fazom “opšteg ruskog rata“.

Brojnost ukrajinske vojske u kritičnom stanju

Ukrajinska vojska na stabilnim delovima fronta ima oko 70 odsto ljudstva, dok na delovima fronta gde se vode žestoke borbe njena brojnost iznosi oko 40 procenata, izjavio je bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Jurij Lucenko.

Kako je rekao, vojno rukovodstvo i predsednik Vladimir Zelenski dužni su da saopšte javnosti da se Ukrajina trenutno nalazi u „kritičnom trenutku“ budući da je vojsci potrebna popuna.

Vazdušna opasnost u tri ukrajinska regiona

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u tri ukrajinska regiona – u Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, pokazujhu podaci ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Uzbuna je aktivirana praktično istovremeno u sva tri regiona oko 7.13 po lokalnom vremenu, a potom su se sirene aktivirale i u delovima Hersonske i Zaporoške oblasti koji su pod kontrolom ukrajinske vojske.

Ubrzo zatim mediji su saopštili da su u Harkovskoj oblasti odjeknule eksplozije.

 

Ruska vojska izvela je napad na skladište ukrajinskih dronova u Harkovu, saopštio je koordinator nikolajevskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev.

Prema njegovim rečima, napad je izveden u blizini metro stanice „Osnova“ u Harkovu, gde se nalazilo skladište novih dronova spremnih za upotrebu.

Još jedan napad izveden je i na položaj ukrajinske vojske, međutim, on nije saopštio tačnu lokaciju gde je napad izveden.

 

Veliko upozorenje ukrajinskog poslanika

Prekid ili kašnjenje u isporuci pomoći Ukrajini sa Zapada može imati katastrofalne posledice po zemlju, izjavio je poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, koji se nalazi u pritvoru.

Ukrajinci opet granatirali Donjeck, bračni par povređen

Gradonačelnik Donjecka rekao je da je bračni par povređen u noćnom granatiranju od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst