SPECIJALNA vojna operacija u Ukrajini, dan 676. Ukrajinske snage gađale su Belgorod kasetnim raketama. Poginule su 22 osobe, ranjeno 109. Ruska vojska je tokom prethodnog dana odbila 9 napada ukrajinskih snaga, šest na kupjanskom pravcu, dva na donjeckom i jedan na krasnolimnaskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

РАТ У УКРАЈИНИ: Расте број погинулих у нападу на Белгород

Foto: Tanjug/AP

Požar u Kijevu

Nakon noćašnjeg napada na Kijevsku oblast Ukrajine izbio je požar na kritičnom infrastrukturnom objektu, saopštila je administracija ukrajinske prestonice.

U saopštenju se dodaje da u napadu nije bilo žrtava.

Raste broj poginulih u napadu na Belgorod

Broj poginulih u napadu Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod porastao je na 22 osobe, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu.

Od 109 ranjenih, 25 osoba je u teškom stanju i planira se da one budu prevezene u savezne klinike, precizirao je Gladkov.

Osim toga, oštećeno je 30 stambenih zgrada, 381 stan, nekoliko privatnih kuća i mnogo automobila, dodao je on.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst