RAT u Ukrajini – 682. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Масовни руски удари у шест региона; Пресретнуте четири украјинске ракете изнад Крима

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Novi masovni napad dronovima ruskih snaga na šest ukrajinskih regiona. Moskva tvrdi da je osujetila ukrajinski udar iznad Crnog mora. Nemačka poslala novi paket vojne pomoći Kijevu. Vašington tvrdi da Moskva pregovara sa Iranom o kupovini balističkih raketa kratkog dometa.

Rusija traži sednicu SB UN

Rusija je tražila da 22. januara bude održana sednica SB UN o isporukama oružja Kijevu, rekao je za Sputnjik izvor u Savetu bezbednosti.

Veliki gubici Kijeva kod Kleščejevke

Ukrajinske snage su u oblasti oko mesta Bogdanovka, Kurdjumovka i Kleščejevka izgubili 280 vojnika i višecevni bacač raketa „vampir“, izjavio je načelnik pres centra grupe „Jug“ Vadim Astafjev.

MO Rusije: Presretnute četiri ukrajinske rakete iznad Krima

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazdušna odbrana uništila četiri ukrajinske rakete iznad poluostrva Krim. Rakete su uništene oko 0: 30 po moskovskom vremenu, prenosi Interfaks. Od kada je počela napad na Ukrajinu 24. februara 2022. godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o pokušajima napada ukrajinskih dronova na pogranične oblasti, Krim i Moskvu.

Optužbe Zapada

Vazduhoplovne snage Ukrajine saopštile su da su oborile 21 od 29 ruskih dronova čije su mete bile u šest regiona od juga ka zapadu zemlje.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi PVO uništili ukrajinsku protivbrodsku raketu „neptun“ iznad severozapadnog dela Crnog mora.

SAD i Velika Britanija optužile su Rusiju da u ratu koristi severnokrejske balističke rakete.

Vašington je takođe naveo da Rusija pregovara sa Iranom o kupovini balističkih raketa kratkog dometa.

Nemačka je poslala novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje PVO rakete, artiljerijsku municiju, borbena vozila pešadije, radare, kamione i drugu opremu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst