RAT u Ukrajini 781. dan. Ukrajinske snage pripremaju se ulične borbe u Hersonu, izjavio gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo. Ruski PVO sistemi oborili pet ukrajinskih dronova iznad Crnog mora.

РАТ У УКРАЈИНИ: Кијев припрема Херсон за уличне борбе; Москва упозорила Швајцарску

Foto Tanjug/AP

Uništeno pet dronova iznad Crnog mora

Dežurni ruski sistemi PVO uništili su pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad akvatorije Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Zaharova: Moskva je upozoravala Švajcarsku da gubi naše poverenje

Rusija je upozoravala Švajcarsku da nastavljanje destruktivne politike može dovesti do nepoverenja u tu zemlju kao dobronamernog posrednika u međunarodnim pitanjima, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Mi smo u više navrata skretali pažnju švajcarskoj strani na to da neodgovorno praćenje otvoreno neprijateljske politike ‘kolektivnog Zapada’ prema Rusiji, uključujući pridruživanje svim ‘paketima’ antiruskih sankcija Evropske unije (a njih je već trinaest), kao i potpuna solidarnost s kijevskim režimom idu protiv deklarisan „‘neutralnosti“ – rekla je Zaharova.

Ukrajinska vojska priprema grad Herson, koji je pod njenom kontrolom, za ulične borbe, saopštio je gubernator Hersonske oblasti Vladirmi Saljdo.

– Protivnik gradi utvrđenja od betonskih konstrukcija, džakova s peskom i pomoćnih materijala, barikade na drugoj, trećoj liniji ulica od Dnjepra. Ne svuda po gradu, nego na pojedinim ključnim pravcima. Uzima u obzir mogućnost našeg juriša na Herson s reke.

Odbrani su prilagođene i pozicije u višespratnicama“, rekao je Saljdo za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ruska vojska sve to odlično zna i pri oslobađanju Hersona će uzeti u obzir te podatke.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst