NEMAČKI odbrambeni koncern Rajnmetal ima velike koristi od sukoba u Ukrajini i očekuje dvocifreni rast prometa u narednim godinama, piše “Velt”.

РАТ У УКРАЈИНИ ДОНОСИ ОГРОМАН ПРОФИТ: Немачки Рајнметал ради у три смене, очекују двоцифрени раст

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema pisanju nemačkog medija, Rajnmetal je u 2022. godini dobio 18% više narudžbi nego godinu dana ranije. Sada koncern značajno povećava proizvodnju.

Prema pisanju lista, hiljade ljudi rade u tri smene “da bi snabdevali Ukrajinu oružjem” u fabrici u saksonskom mestu Unterlus.

Reč je o popravci i pripremi za borbu oklopnih vozila Marder, tenkova Leopard 2, samohodnih artiljerijskih nosača Pancerhaubice 2000 i proizvodnji municije.

Kompanija će uskoro pokrenuti potpuno novu proizvodnu liniju, napominje “Velt”.

Rajnmetal planira da poveća kapacitete na nivo iz osamdesetih godina prošlog veka i da u budućnosti ostvari proizvodnju do 600 hiljada municije godišnje, za šta se očekuje zapošljavanje stotina novih radnika.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE “MOSKIT” KRSTAREĆE RAKETE – Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

SKANDAL - N1 PRIZNAO DA MALTRETIRAJU TRUDNICU NA PROTESTU: Zaustavili je osmom mesecu trudnoće (VIDEO)

NEĆE DA RAZGOVARAJU, HOĆE SAMO DA MALTRETIRAJU NAROD Bahata opozicija blokira auto-put, maltretirali i trudnicu u osmom mesecu

NEĆE DA RAZGOVARAJU, HOĆE SAMO DA MALTRETIRAJU NAROD Bahata opozicija blokira auto-put, maltretirali i trudnicu u osmom mesecu

PROZAPADNA opozicija organizovala je danas proteste odnosno blokadu auto-puta E75 u Beogradu i Novom Sadu, a maltretiranje građana krenulo je u 16 časova da bi se završilo u 20 časova. Na blokadama je učestvovalo tridesetak automobila, a ovim načinom gde su paralisali građane Srbije, maltretirali trudnicu u osmom mesecu trudnoće opozicija je pokazala aroganciju, bahatost i obest. Pokazali su da su im teški razgovori sa državom, ali da im nije teško da maltretiraju građane Srbije.

30. 06. 2023. u 16: 06 >> 20: 18

Originalni tekst