Kosovo onlinedanas 23: 06

Rama: Velika Evropa jedina budućnost Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je danas da su pretnje po stabilnost i teritorijalni integritet Severne Makedonije i Crne Gore opasne i neprihvatljive, i istakao da je „velika Evropa“ jedina budućnost za tri zemlje.

On je na društvenoj mreži „X“ ( nekadašnji Tviter) napisao da su Albanija, Crna Gora i Severna Makedonija saveznice NATO-a potpuno posvećene bezbednosti i teritorijalnom integritetu jedne druge.

Threats against the stability and integrity of North Macedonia and Montenegro are dangerous and unacceptable. Let’s not forget that Albania, North Macedonia and Montenegro are NATO allies fully dedicated to the security and territorial integrity of one another. We have achieved…

— Edi Rama (@ediramaal) August 21, 2023


„Pretnje stabilnosti i integritetu Severne Makedonije i Crne Gore su opasne i neprihvatljive. Ne zaboravimo da su Albanija, Severna Makedonija i Crna Gora saveznice NATO-a potpuno posvećene bezbednosti i teritorijalnom integritetu jedne druge“, naveo je Rama.

Prema njegovim rečima odnosi tri zemlje su bolji nego decenijama unazad i vode zajedničkoj evropskoj budućnosti.

„Postigli smo u poslednjoj deceniji na ovim prostorima ono što niko nije mogao ni da zamisli u beskonačnim decenijama ranije i ne možemo i nećemo dozvoliti nikome da nas povuče u prošlost koju ostavljamo zauvek! Zajedno! Velika Evropa je naša jedina budućnost“, poručio je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst